От х:

Днес в x:

12 коледни картички оживяха на сцената на Младежкия център

    12 живи Коледни картички, изпъстрени с много настроение изпратиха участниците във формациите към Младежкия център на своята публика снощи.

    През оригиналния сценарий, като в приказка гостите поведоха младите актьори от Театралната школа с ръководител Румяна Арнаудова. Горските феи откриваха под вълшебната елха картички, които чрез мултимедията показваха на екрана кратко представяне на всяка от 12-те формации, които работят в Центъра. Визитките пък се материализираха на сцената чрез изпълненията на децата.

    Препълнената зала видя танцьорите от хип-хоп формацията, прекрасните изпълнения, които направиха мажоретките от голямата и малката групи. Зумба на сцената повиши настроението, после емоциите бяха притаени в танци на малките балерини от „Алегро“.

    Свои изпълнения представиха и пианистите от Музикалната школа. Мигът беше особено вълнуващ за незрящия Янко от Дома за хора със сетивни увреждания, който от половин година посещава Школата, а снощното му първо изпълнение пред публика сбъдна мечтата му да е на голяма сцена.

    За празниците с песен  поздравиха гостите в залата и вокалистите  от “Орфейче“, а с коледни песни на финала отново пред своята публика показаха защо са толкова награждавани гласовитите хористи на диригента Елена Цветкова от “Орфей”.

    Финалът, разбира се, съвсем в духа на традициите беше сложен от танцьорите от “Южняче”.

    Със свои изложби в фоайето на Младежкия център се представиха школите по изобразително изкуство, по астрономия и фотография, а гостите можеха да си купят и от сурвачките, направени от Школата по етнография, които се разпродават за набиране на средства за лечението на 10-годишната Никол от Хасково. 

     Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини