От х:

Днес в x:

Формациите от Младежкия център стартират новия сезон от трамплин с награди

    Започва новият сезон на школите в Младежкия център в Хасково. Стартът е от трамплин с награди, които Детския танцов ансамбъл „Южняче”, Балетна школа „Алегро”,и Арт школа „Дъга”, спечелиха на от 5-ия Юбилеен международен фестивал „Броеница”. Той е част от цикъла фестивали „Разпилени бисери”, който се провежда ежегодно в началото на спетмври в гр.Улцин, Черна гора.

    Възпитаниците на школите от Младежки център -Хасково се представиха на фестивала с репертоар от разнообразен български фолклор, емблематични образци на класическия балет и специално създадени за фестивала картини на тема „Мир, любов и разбирателство за децата по света”.

    Хасковските таланти завладяха града, пазещ легендата за Сервантес и неговата Дулсинея, разположен на Далматинското крайбрежие, както и сърцата на публиката и гостите на града.

    За представянето си Школа“Дъга“, с ръководител Александра Габровска получи наградата на организаторите, Специалната награда от фестивала е за ДТА Детския танцов ансамбъл „Южняче”, с ръководител Галина Щерева, а Балетна школа „Алегро”, под ръководството на Мая Габровска, получи Наградата на журито, индивидуална награда от журиращия панел беше присъдена и за балерината Михаела Атанасова.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини