От х:

Днес в x:

Раздават 300 коледни пакета на диабетици, помощи вече само от един клуб

    300 коледни пакета с храни раздава от днес хасковското сдружение “Диабет 2012” в клуба си. В торбичките има килограм пилешки бутчета, тарелка с 10 кюфтета, кори за баница, по един килограм ориз и брашно, натурален сок и хляб. Пакети ще се раздават и утре, съобщи председателката на сдружението Милка Кънчева.

    Членовете на сдружението са 502-ма, но има изискване пакети да се раздават само на хората с доход до 300 лева, обясни Кънчева.

    От 1 януари догодина влиза в сила национален регистър на хората с увреждания и всеки член на сдружението трябва да подпише декларация, че не членува в друг подобен клуб, разясни на присъстващите диабетици Кънчева. Така всеки ще може да получава помощи само от едно място, допълни тя и уточни, че в Хасково има още един клуб на диабетиците. Ако някой запази членството си и в двата клуба, ще загуби право на помощи за 3 години. Кънчева допълни, че след въвеждането на регистъра вече няма да има хора с двойно членство, такива в “Диабет 2012” били трийсетина души.

    Днес в клуба на диабетиците се бяха събрали няколко десетки, които търпеливо изчакваха реда си да получат коледните торбички.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      By
      bydlo
      13 -4
      10:55, 21 дек 2016
      Драги писачи в Хасково.нет за втори път Ви казвам да спрете с тия къмършълс !

      Кога ще разкриете дълбоката тайна какво точно правят тия клубове през останалата част от годината?
      Сега е момента да им публикувате финансовите отчети-естественно ако ви стиска.
    Последни новини