От х:

Днес в x:

Голф блъсна 76-годишен до училище „Васил Левски“

Изображение 1 от 3

    76-годишният Янко Христозов от Хасково беше блъснат от автомобил на ул. „Стара планина“, до училище „Васил Левски“ малко преди 18 часа днес. Възрастният мъж е пресичал улицата, но не на пешеходната пътека, а на няколко метра след нея в посока към кръстовището до зеленчуковия пазар. Тогава бил блъснат от Фолксваген Голф, който се движел към центъра. При падането възрастният мъж е ударил главата си в капака на колата, а по асфалта имаше следи от кръв.  

    Пострадалият е откаран в болницата в съзнание и бе подложен на щателен преглед заради удара в главата.

    Шофьорът на голфа, млад мъж, обясни, че пешеходецът е изскочил изневиделица пред него и той не е имал никакво време за реакция. Той беше видимо доста притеснен и остана на място да чака резултатите от прегледа на блъснатия човек. Няма употреба на алкохол нито от шофьора, нито от пешеходеца.

    Инцидентът затрудни движението по тясната улица.

    Тодор Кръшков   

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (33)

    • 1
      Оо
      ооооооооооооо
      54 -4
      19:12, 20 дек 2016
      Днес, пресичайки на пешеходна пътека!!!!, ми свириха с клаксона от засилената кола,в стил,, какво си позволяваш?,, и то пред едно училище!!!! Алооуууу, шИфьоритееее!!!! по-полека! Там деца пресичат!
    • 2
      Z
      Z
      34 -3
      19:15, 20 дек 2016
      Аз всеки ден минавам от там и от както няма легнали полицаи, два пъти вече ме изпреварват.
    • 3
      Е.
      Е.Иванова
      13 -8
      19:24, 20 дек 2016
      Най добрия полицай Георгиев.
      • Ал
        ал капоне
        2 -1
        18:18, 23 дек 2016
        тоя като е най добрия другите са жив зян-питай го що ходи да праи бани-не му ли стигат парите от заплата и подкупи?
    • 4
      Шо
      Шофьор
      73 -15
      19:41, 20 дек 2016
      Аз съм шофьор и питам - какво търси дядото на пътното платно. Защо не пресича на пешеходната пътека, а на няколко метра от нея? А знаете ли колко често се случва пешеходците да си пресичат където им падне? Ако на вас някой ви изскочи на пътя внезапно ще имате ли време за реакция??? Я се замислете и не хвърляйте веднага вината върху шофьора. Защото да знаете много често пешеходците сами са си виновни за инцидентите. Щом има правилник за движение-да се спазва от всички.
      • Да
        Даамане
        26 -16
        22:59, 20 дек 2016
        А вие шофьорите знаете ли, че има ограничение от 50км/ч в града? Да не говорим, че около училищна зона трябва очите ви да са на 66 отворени, а не да се силите тип "я, да си бързам колкото мога, пък квото стане"...
      • Ня
        Някъв Там
        20 -2
        23:12, 20 дек 2016
        Абе да ти кажа честно аз живея близо и доста често ми се случва да минавам оттам и не само пешеходците не спазват правилника. От както махнаха легналия си пресичам като белите хора и в опитите си да се изпреварват щяха да ме смажат на няколко пъти ! ;)
    • 5
      ..
      ....
      33 -1
      20:00, 20 дек 2016
      Ще в добре да осветят пешеходните пътеки,както са направили в другите градове,защото понякога наистина не се вижда дали има човек на платното или не,особено ако мокро.
      Пожелавам всичко да мине бързо за участниците в ПТП-то и да си посрещнат празниците с усмивка.
    • 6
      Ка
      Капитан Петко
      5 -8
      20:37, 20 дек 2016
      Разкарай те това от екрана.Баси и глупаците.-Само пречи.
    • 7
      Оо
      ооооооооооооо
      15 -4
      20:53, 20 дек 2016
      Аз ви казвам, че на пешеходна пътека щяха да ме бутнат!!!! ???? Пожелавам на всички пешеходци, като мен, да минем бързо, претичвайки и оцелели до отсрещния тротоар, та да можем да посрещнем коледните празници! Бъдете здрави!
    • 8
      Шо
      шофьор
      18 -29
      20:58, 20 дек 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Не
        Незапознат
        20 -2
        22:53, 20 дек 2016
        Ало-о-о, таксиметровият шофьор!Ако карате както пишете и разсъждавате ще избиете всички виновни пешеходци и няма да имате клиенти.Пък и не забравяйте че когато слезете от колата и вие ставате един от тези които обвинявате за проблема.
    • 9
      Оо
      ооооооооооооо
      26 -4
      21:04, 20 дек 2016
      До шофьор : Ако караш така, както пишеш....! След всички жертви на пътя, предизвикани от неразумни шофьори- пили, с купени книжки, с мощните коли на тати...поне замълчи...поне за минута! Шофирайте разумно и не забравяйте най-важният фактор- човекът!
    • 10
      Не
      Незапознат
      27 -5
      01:25, 21 дек 2016
      Точно на същото място преди няколко дена,посред бял ден стана подобен инцидент.Каво трябва още да стане за да се сложат ако не легнали полицаи то поне камери?Освен минувачи другият най-голям поток са деца от училището които преминават редовно и в доста случаи без да се оглеждат към гофретницата която се намира отсреща.Обърнете внимание на последното изречение от статията. Всички сте го прочели.Но едва ли какво изразява освен моментното състояние на пътникопотока.А сега си представете МПС и ученици които се надпреварват кой по напред ще отиде отсреща и купи закуска.Вече има два случая за кратко време.Ако не им се обърне внимание третият може да е фатален.Цяло чудо и невероятен късмет е че до сега няма премазано дете. Сега вече сигурно ви приковах вниманието.Това не са празни приказки.Затова макар и анонимно призовавам:
      МЕДИЯТА.Направете така че хората от които зависи да се промени това статукво да се размърдат.
      РОДИТЕЛИТЕ.Ако първите не желаят вие сте на ход.Колкото и да сте заети в
      изкарването на насъщния не отлагайте.Става дума за вашите деца.Направете
      подписка,настоявайте ако трябва да се сложи сфетофар,вдигнете шум.Накарайте определени личностти да се замислят за реномето си.
      РЪКОВОДСТВОТО на училището.Вдигнете малко главите и се огледайте.Не
      влагайте цялата си енергия и време в подготовка за да се покажете пред национална медия.Не че подценявам труда и усилията за това.Но един нелеп
      инцидент би променил коренно нещата.
    • 11
      Ха
      ХАРАЛАМПИ
      12 0
      08:57, 21 дек 2016
      Върнете легналите полицаи-очевидно е че след като ги махнаха станаха няколко инцидента-утре не дай боже ще ударят дете-кой ще отговаря тогава????
    • 12
      Ау
      аууу
      10 -2
      09:04, 21 дек 2016
      То само забележете боята /или липсата на такава/ на пешеходната пътека?! Мъка , мъкааааа.......няма ли някой побратимен град да ни подари от специалната пешеходопътечна боя , както беше по времето на стария кмет?!
    • 13
      Iv
      Ivanov
      8 -2
      09:23, 21 дек 2016
      А защо махнаха легналите полицаи?Някой може ли да обясни?И защо сутрин няма полиция до училището?Докато имаше полицаи сутрин до пешеходните пътеки, малко или много се съобръзяваха и пешеходци и шофьори.
    • 14
      66
      66666
      9 -1
      09:46, 21 дек 2016
      махнаха ги защото иначе снегорините ги отнасят заедно със снега това се прави във всеки нормален град а от тази година и в Хасково
      • На
        наблюдател
        13 -1
        10:16, 21 дек 2016
        В София правят широки и повдигнати пешеходни пътеки от асфалт, при това добре осветени. Не съм забелязал да ги махат всяка зимата, нито снегорините да ги събират с греблата си. Като шофьор няма как да не намалиш преди да минеш през тях, като пешеходец спокойно можеш да пресечеш. Не можете да ме обедите, че не могат и в Хасково да се направят подобни пътеки на нивото на тротоарите, които да са удобни за майки с колички и да намалят скоростта без шофьорите да се притесняват, че ще опират отдолу.
    • 15
      Aa
      aaa
      6 -9
      10:53, 21 дек 2016
      трябва да вземат да глобяват пешеходците има точно определено място за пресичане, не кадето си поискат. Защото ако дядото бе пресякал 10м. отгоре нямаше да стани проблем има пешеходни патеки там се пресича хората не случайно са я поставили има видимост в участъка на пешеходната пътека шофиорът може да спре, другаде сам си носиш кръста. БЪРЗО ОЗДРАВЯВАНЕ.
    • 16
      Ма
      майка
      5 -1
      13:57, 21 дек 2016
      Върнете легналите полицаи,не е нормално да няма на пешеходна пътека и училище има там,а по-нагоре да има 3 един след друг
    • 17
      Ст
      сталин
      1 -2
      14:00, 21 дек 2016
      венци разкажи им играта на тия бързаци по пътищата ти си най великия катаджия на всички времена и епохи
      • Ал
        ал капоне
        1 0
        18:20, 23 дек 2016
        хахахахахахахаххахахаахаххахахахахахахахахахахахаххахахаххххахахахахахахахахаххахахахаххахахахахаххахахахахахаха
    • 18
      66
      66666
      13 -2
      14:05, 21 дек 2016
      Според мен не легнали полицаи а камери до всяко училище и детска градина ограничение 20 км/ч както е в германия за превишаване глоба и то солена а не спиране на пешеходната пътека също за неправилно пресичане -глоба и за пешеходеца на българина трябва да му бръкнеш в джоба иначе управия няма а да и за повторно нарушение книжката на трупчета за една година
    • 19
      По
      Почти
      4 -3
      16:36, 21 дек 2016
      всяка сутрин минавам по "Ст. Стамболов" покрай МГ-то.Там има няколко пешеходни пътеки,но тийнейджърите си пресичат масово където им падне,и то на групички като го дават яваш-яваш.Призовавам всички пешеходци,които са в добра здраве, да пресичат на пешеходните пътеки БЪРЗО И ЕНЕРГИЧНО и ако могат ПОДТИЧВАЙКИ,БЕЗ ДА говорят по телефона или помежду си,без да се размотават.Лично аз правя точно така когато съм пешеходец,защото съм и шофьор.
      А Хасково нет призовавам да премахнат досадните САРСНА кодове,принуждавайки ни постоянно да превключваме от кирилица на латиница,а много често латинските им букви не са четливи и при грешен код изчезва и коментара,както ми се случи току що и трябваше да го пиша отново...
    • 20
      Ам
      Ами ами
      9 0
      21:52, 21 дек 2016
      Тръгнал незапознат да апелира към ръководството на училището - ръководството на това училище мисли само как да се покаже за пред хората - програми, простотии, изхвърляния, медийни изяви, показни инициативи - като се налапа микрофона не може да бъде отнет. То бива такова влечение към показност и лична изява, ама нещо намирисва на объркване на професиите - нека тези, които имат такова желание за изява да ходят да се изявяват на сцени, от екрана, от други медии - много започва така да се срива рейтинга на училището. Това в крайна сметка училище ли е или циркаджийница. И кои го управлява - професионалисти или циркаджийки. Какъвто е на волана, такива и дружките. Назначават се все по един калъп - прости, груби или мазни, паднали от някъде си, без професионални възможности и необходимия умствен багаж, но отлично сработени в сферата на чалгаджийството, подмазването, клюкарството и интриганството. Дреме им за някакви деца в училището - нали винаги има какво да измислят за да се пожат "уж" колко са добри. Пък после насаме - ще си пуснат бесовете и гласчетата!
    • 21
      Sc
      Scarface
      2 -5
      23:56, 21 дек 2016
      Дежурният коментар се появи.Очакваме подобният такъв за Наска от общежитието.
    • 22
      Та
      Така
      6 0
      20:13, 22 дек 2016
      Докато злобата и проклетията са дежурни в поведението на тази директорка хората няма да спрат да й изкарват кирливите ризи.
      • Sc
        Scarface
        0 -4
        00:01, 23 дек 2016
        По точно трябва да кажете АЗ ЧОВЕЧЕНЦЕТО.А не хора... Виж коментара
    • 23
      Ол
      олег
      2 -2
      18:28, 23 дек 2016
      А бе, това на 20. 12. голям юбилей е празнувало училището В. Левски на заместник директора Минко Топузаков. Голямо призвание му било дадено
      • Sc
        Scarface
        3 -3
        18:54, 23 дек 2016
        Той му е отдавна.Последният приз който спечели е мъж на годината.
    • 24
      Но
      Нов приз
      5 0
      12:02, 24 дек 2016
      Кой получа приза "Бясна кучка на годината" - много интересно, зщото номицинаите може да са няколко, но призьорката очевидно е една - отговоря на името аз, аз, аз............ .
      • Sc
        Scarface
        0 -1
        14:22, 24 дек 2016
        Не се гневете толкова.Ръката ви треперя и изтървате букви.Все някога и вие ще спечелите някакъв.Проявете търпение а не завист.Стига някой за нещо да ви номинира.Дотогава се радвайте на тройките от тото.Ако играете.А ко ли не как искате да спечелите нещо без да участвате в нищо?

    Случаен виц

    Последни новини