От х:

Днес в x:

НАП учи учениците как се възстановяват здравни права

Как се възстановяват здравноосигурителните права, ако сте се завърнали от чужбина в България. Това е темата на най-новия видео урок от подновените с началото на учебната година лекции на сайта на НАП. Агенцията за приходи поднови играта на електронната страница на образователния проект „Влез в час с данъците“, а до края на октомври данъчните експерти в Хасково ще подновят и срещите си с ученици от няколко гимназии в града.

Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, Природо математическата „Акад. Боян Петканчин“, Финансово-стопанската, гимназиите по туризъм, дървообработване, механоелектротехника, средно училище „Васил Левски“, са част от учебните заведения, в които ще бъдат изнесени часове за видовете данъци и осигуровки, за контрола над плащането на задълженията и какво значи „дистанционна връзка с НАП“.

Ще бъдат дискутирани въпроси, вълнуващи по-големите ученици, които проявяват интерес към сезонна работа – разликата между трудов и граждански договор, кога и как се подава годишна декларация за данък върху доходите.

Феновете на кампанията „Влез в час с данъците“ във Фейсбук вече 16 000, а над 300 ученика тестват знанията си след онлайн курсовете по данъци. Всеки ученик, който се е включил в играта може да се състезава за големи награди - дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове, напомниха от Приходната агенция.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини