От х:

Днес в x:

Милиардери от Силиконовата долина наемат учени, за да излезем от компютърната симулация

Сам Олтман е един от участниците в среща на високотехнологични милионери от Силиконовата долина. В една майска вечер тридесет от най-добрите предприемачи от Силиконовата долина се събират в самостоятелна стая в Berlinetta Lounge, в Сан Франциско. В обширен материал NewYorker разказва за срещата, която междувпрочем е посветена на въпроса дали Y Combinator оправя света или се опитва да поеме Силиконовата долина. Но са дискутирани множество свързани с този въпрос други интересни теми в развитие от дигиталния свят. Като приложението, което ще докара младите хора до урните в изборния ден, или загубата на Каспаров от машината Deep Blue през 1997  Защо никой не говори за шах в днешно време? Това е само един от въпросите в отбора на хората, които привличат милиони благодарение на стартъп акселератора Y Combinator. Другите обсъждания са свързани с Тръмп, който събралите се планират да бъде спрян. Но всичко някак си опира до изкуствения интелект в крайна сметка, отворения код, мрежата и матрицата, в която евентуално живеем.

Много хора в Силиконовата долина се обсебват от хипотезата, че живеем в симулация, че това, което преживяваме като реалност е всъщност създадено в компютър. Двама технологични милиардери са стигнали доста далече. Те тайно са ангажирали учени, които да разработят начин да се излиза от симулацията.

Според Олтман опасността не идва от възможните наши създатели, а от собствените ни творения.

"Тези телефони вече ни управляват", казва Олтман, като гледа мрачно своя iPhone SE.

"Сливането е започнало и сливането е нашият най-добър сценарий. Всяка версия без сливане ще носи конфликт: Или ние ще поробим изкуствения интелект, или той ще ни пороби. В най-лудата пълна версия на сливане ще качваме мозъците си в облака. Бих се радвал", казва Олтман.

"Трябва да вдигнем нивото на хората, защото нашите потомци или ще завладеят галактиката или съзнанито във Вселената ще угасне завинаги. В какво време живеем!"

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини