От х:

Днес в x:

Искат постоянен арест за хванатите с 300 кила марихуана

Районна прокуратура-Свиленград привлече днес като обвиняеми Петър С., на 60 г., и Атанас С., на 66 г., съобщиха от държавното обвинение. Както Haskovo.net писа по-рано днес, те бяха спипани с над 300 кила марихуана вчера. Това стана при проверка от криминалсти от Свиленград в стопански постройки в покрайнините на града, стопанисвани от двамата обвиняеми. В тях е била открита и иззета зелена листна маса, оставена за сушене, с общо тегло 300 килограма. Установено е било, че наркотичното вещество – марихуана е отглеждано на място, близо до постройките, в които е намерено. Оттам обвиняемите са го прибрали и подготвили за сушене.

Под ръководството на Районна прокуратура-Свиленград продължават процесуално-следствените действия - допълнителни огледи на местопроизшествието, разпити на свидетели и др. Продължават действията за установяване на съпричастност и на други лица към деянието.

Двамата обвиняеми са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа. Утре Районна прокуратура-Свиленград ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение задържани под стража за двамата.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини