От х:

Днес в x:

Силен вятър разпалва пожара от полигона, гори огромна площ

    Силен вятър разпалва огромния пожар, който избухна днес на полигона край Корен и обхвана огромна площ между селата Иваново, Елена и Остър камък. На място са 9 екипа пожарникари, начело с шефа на областната Пожарна Николай Вълчев, има екипи от лесничейството, военни, местни хора. В гасенето се включи и хеликоптер.

    “Огънят пълзи на фронт от около 10 километра, гори широколистна растителност, храсти, сухи треви”, каза шефът на Пожарната Николай Вълчев. По думите му обхваната от пламъците площ все още не е уточнена. Не е ясна и причината за огненото бествие, допълни Вълчев.

    Според местните хора обаче причината е ясна – стрелби на полигона. Огромните кълба дим около 10.30 часа тази сутрин се виждаха от десетки километри. Първи сигнал на тел. 112 подаде кметът на Брягово Делчо Митев, който също видял пушеците и се притеснил за селото, което почти всяко лято е застрашено от пожара, почти винаги заради стрелбите на полигона.

    Според директора на Пожарната няма опасност за населените места. По пътя на огъня към Остър камък има огромни обгорели в предишния пожар площи. “Горим за втори път това лято”, споделят местните.

    Екипите са на мястото в готовност. Очакванията са с настъпването на нощта пожарът да стихне.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ge
      Gergana Toneva
      18 -1
      18:28, 20 сеп 2016
      Абе в тоя град няма ли шеф на Районна пожарна служба? Все тоя Вълчев снимате! Обърнете малко внимание на редовите хасковски пожарникари! Цяло лято не се спряха! Да са живи и здрави и те и семействата им!
    • 2
      Ан
      Анонимен
      10 -2
      19:15, 20 сеп 2016
      Да, този пожар избухна по време на военният учебен процес. Чуха се 2-3 изстрела и след това като се запали сухата трева, военните спряха да гърмят. За този голям пожар обхванат 12км. може би и повече кой е виновния ?
    • 3
      Nq
      nqkuftam
      3 0
      00:57, 21 сеп 2016
      Същия хеликоптер,като този на първата снимка стреля с ракети там ....след това пратиха друг да гаси!!!Ние май нямаме толкова хеликоптери....А и нали от 2-3 седмици въздушното ни пространство го дадоха на американците,така,че на тях какво им пука?
    Последни новини