От х:

Днес в x:

МВР: Тракторист подпалил гората край Лисово

Изображение 1 от 5

    56-годишен свиленградчанин е задържан за съпричастност към пожара в свиленградското село Лисово, съобщиха от пресцентъра на полциията. Пожарът лумна вчера в трудно достъпна пресечена местност при наличие на силен вятър. Фронтът на пламъците е обхванал предимно сухи треви и храсти.

    Полицаите са установили, че най-вероятно искри произведени от металните лопатки на работещ трактор са причинили огнената стихия. Трактористът е опитал да го загаси, но вятърът го е разпространил. Няма опасност за населението. На място работят седем екипа огнеборци, две водоноски и служители и техника на горското стопанство.

    Пожарът край Лисово е овладян, съобщиха от областна администрация в Хасково. В момента се прави пълен обход на терена. За едно денонощие пламъците унищожиха над 3000 декара гора, над 900 декара от нея са бадемови насаждения. На мястото на пожара остава да работи кризисен щаб начело с областния управител на Хасково Станислав Дечев, директорът на областната противопожарна служба комисар Николай Вълчев, командирът на военното формирование 52 740 от Хасково подп. Николай Александров.

    Пожарът избухна вчера по обяд, предизвикан е от човешка небрежност. Въпреки абсолютната забрана местен стопанин е обработвал пасище с тежка техника и е предизвикал запалването. Пламъците бяха спрени до дворовете на първите къщи на Лисово. Заради силния вятър пожарът се разрасна и тръгна в посока село Левка. Благодарение на общите усилия на пожарникари, военни, горски и местни доброволци към този момент стихията е овладяна и се контролира. Виновникът за пожара е установен и задържан. Наблюдението над дежурните групи ще продължи до пълното потушаване на огнищата.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      66
      66666
      9 -4
      13:28, 5 авг 2016
      Каква е вината на човека орял и плугът е закачил камък при това прехвърча искра.как трябваше да предотврати белята как можеше да знае че има камък как можеше да го види -просто нелепа случайност
    • 2
      66
      66667
      5 -2
      16:20, 5 авг 2016
      То си пише каква е вината. Има действаща забрана, данеби той да е над закона? Ако беше изгоряло и селото, ходи обеснявай че е нелепа случайност.
    • 3
      66
      66666
      2 -2
      16:57, 5 авг 2016
      Ами ако искате да оре с коня да се върнем векове назад
      • 66
        66667
        2 -2
        17:16, 5 авг 2016
        Ами не, ще оре когато му е времето, а не когато му скимне. Има си наредби от министерството, има си наредба по пожаробезопастност, трябва и някой да ги спазва защото не са писани е така. Хората дето щяха да им изгорят къщите, като ги върне назад каква им е вината?
    Последни новини