От х:

Днес в x:

Разрешават коне и носорози в Република, забраняват пашата в града

Изображение 1 от 2

    Отглеждането на животни в хасковския квартал Република се разрешава за определени видове и при определени условия. Те са залегнали в нова Наредба за отглеждане на животни на територията на община Хасково, чийто проект е публикуван на официалния сайт на общината преди разглеждането и гласуването й на сесията на Общинския съвет на 22 юли.

    Проектът разделя общината на зони, като в първата, която обхваща цялата градска част, отглеждането на животни е забранено.

    Във втората група, в която влизат Република и Хисаря 2, се регламентира видът и броят на животните, които могат да се отглеждат. Така например в Република е разрешено да се отглежда едър рогат добитък, както и до 2 броя еднокопитни. В разред еднокопитни влизат семейство коне и семейство носорози. За овце и кози пък лимитът е до 5.

    Трета зона включва Болярово и вилните зони край града, четвърта – селата.

    Същата наредба забранява пашата и свободното движение на животни във всички паркове, градинки, междублокови пространства, болници, учебни заведения. Безстопанствените животни ще се приютяват на подходящи места и ако са потърсени до 3 дни, собственикът трябва да плати 200 лева, за да си прибере стоката. До 14 дни таксата е 300 лева, а след това съответното животно става собственост на общината.

    Наредбата забранява отглеждането на пчели в града, както и на тераси и балкони. В централната градска част може да се отглеждат единствено спортни гълъби, при това със съгласието на съседите, ако това става в блок.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (26)

    • 1
      Ми
      Мим
      16 -2
      12:41, 8 юли 2016
      Най-после се направи нещо срещу конете по бул.Васил Левски.
      Горките ц***** вече няма да ядът кюфтета 😂
    • 2
      Гр
      Гражданин
      19 0
      12:44, 8 юли 2016
      Браво на Община Хасково, беше безумие да няма такава Наредба, но имам опасения относно изпълнението й. Трябва да има здрав контрол!
      • 11
        111
        5 -5
        19:57, 8 юли 2016
        Безумие е, че с тази Наредба се разрешава само на живеещите в кв.Република да отглеждат животни! Защо, питам аз, пак само живущите там се толерират? Те не плащат ток, не плащат вода, сега ще гледат животни! Явно управляващите трябва да им се отблагодарят подобаващо за изминалите избори, а и да се подготвят за идващите президентски избори!
    • 3
      Хи
      Химко
      16 -1
      12:51, 8 юли 2016
      Общината най накрая вкара ред в тая ферма наречена Република !
      Тия коне са някакво безумие !
      • Ol
        ole
        11 -1
        17:02, 8 юли 2016
        И според тебе кой ще иде да брои конете по къщите в Република,а дали ще са и регистрирани по някакъв начин.За мене е по важно да се ограничи движението на каруци по улиците,защото всеки ден ставам свидетел на това как каруци са предпоставка за ПТП.А и будете сигурни няма кой да прибира коне по улиците,те едни кучета не събират че коне ли.
    • 4
      Та
      Тара
      16 -2
      12:52, 8 юли 2016
      Недейте така.. Ще вземат да докарат и носорози тия мангусти хахаха
    • 5
      Пе
      Петър
      3 -5
      13:40, 8 юли 2016
      Безумие
    • 6
      Па
      Павлов
      3 -5
      13:51, 8 юли 2016
      Някой знае ли къде може да се види деленето по квартали, напр. Република 1 и Република 2? Стар хасковлия съм но за пръв път чувам такава идиотия.
      • Се
        СЕЛЕНЖЕР
        8 -1
        19:59, 8 юли 2016
        Деленето е по генетичен признак и е правилно в квартал заселен изцяло с примати и човекоподобни на които им липсват 2000 години от еволюцията,а им се налага да съжителстват с хомо сапиенс-ариец...другото е приключване на сагата с огнепръскачки...
    • 7
      Ма
      мастикаджия
      20 -12
      14:08, 8 юли 2016
      Могат да пасат на воля само овцете дето гласуват за ГЕРБ.
      Дори и в градинката на площада.
      Пия за това!.
    • 8
      Пи
      Пипи
      9 -7
      14:47, 8 юли 2016
      А какво се случва с бездомните кучета?!?!?!?
      Какво се случва и с тези които хранят уличните котки и кучета?
      • Jo
        John
        10 -2
        15:42, 8 юли 2016
        е какво да се случи, ще им нахраните бълхите!
      • Зо
        зоо
        6 -4
        20:51, 8 юли 2016
        нещо бърка ли те или те сърби? храня си ги най редовно и не ми пука ...некав проблем ли има?!!!!!
    • 9
      Ал
      Алекси
      11 -5
      16:03, 8 юли 2016
      Поздравления, най-после в Хасково да има ясен регламент за отглеждане на селскостопански животни. Прочетох Наредбата от сайта на общината и съм удовлетворен. Години наред родилите ми страдат, че на няколко метра от тях се отглеждат огромен брой крави. Колко жалби и сигнали са пуснали,както те, така и сзседите им и нищо. Сега поне вече ще има регламент. Това решение е толкова чакано от толкова много хора, които са тормозени години наред от недобросъвестните си съседи. Браво, само заради тази Наредба си струва , че подкрепихме г/н Беливанов.
      • Еж
        ежко
        8 -2
        16:36, 8 юли 2016
        Блажени са вярващите.
      • Не
        Незапознат
        11 0
        18:00, 8 юли 2016
        Не бързайте да поздравявате преди да видим крайният резултат.Свидетели сме че закон или наредба която се отнася основно за циганското съсловие не действа. Най-пресният пример е събирането на липов цвят.Пък така както е написан може и да не се усети някаква промяна въобще.Големият брой крави покрай родителите ви може и да се запази.Не съм чел(а) наредбата в сайта на Общината,но така както тука е представен не става ясно дали тези бройки добитък са за 1 човек или за семейство.Но и при двата случая има които нямат а други повече от регламентираното в наредбата.Съзирате ли начин за за заобикалянето и без да бъде нарушена?Що се отнася за бестопанственните животни единсвенното във близост място за съхранението им е зоокъта на Кенана.Искам да видя как там например ще се сложи кон и да се чака собственникът му доброволно да плати за да си го вземе.По вероятно е цялата махала да е там и тежко на пазача който е в момента.Освен разбира се ако не се прати жандармерията за охрана
        на обекта.Не знам спомняте ли си преди известно време когато черните наши
        съграждани бяха направили поточна линия от каруци извозващи дърва от
        въпросната местност и после продажбата им в Махалата.След няколко хайки
        това престана.Обърнете внимание-няколко.Но нямаше нито 1 кон кофискуван
        или каруца.Не посмяха контролните органи на Общината и Полицията да
        направят това.Единственно събраните дърва от тях останаха за отопление
        на животните.Ами ако бяхте вие това?Дали щеше да има същата толерантност към вас?
        Това е много важен лекторат за избори.Преди гласуваха за Г.Иванов,
        сега за ГЕРБ утре запомнете ще е за опонент на сегашните управляващи.
        Докато вие предполагам сте обикновен човечец който или не гласува или
        пък има някакви политичяески убеждения и ги поддържа.А те са като
        фурнаджийска лопата.Не че няма и такива сред нас.Но сме малко и това е
        хаотично.Докато при малцинствата е единно,сплотено.Независмо дали е
        по насадено убеждение или чрез пари.
    • 10
      Ал
      Али
      15 -1
      16:39, 8 юли 2016
      Проблема с отглеждането на крави и овце в града е огромен. Миризми,мухи,комари,зарази! Живеем в град и всеки е направил своя избор да живее в град или село. Аз не искам да ми мирише на крави и на овце в дома ми, да не мога да си отворя прозореца на дома ми. Наглото държание на гледащите тези животни. Харесва ми, че ще има такава наредба.
    • 11
      Ки
      Кирчо
      8 -5
      19:21, 8 юли 2016
      Изчетох Наредбата на сайта на общината, тъй като съм потърпевш от години. Адмирации! Най-накрая БАБХ няма да имат глупави оправдания, когато ние обикновените граждани ги сезираме и молим за помощ. Вече с удоволствие ще си пия кафето на терасата без да имам чувството, че съм в обора на село. Браво г-н Беливанов. Ако успеете да приложите наредбата, така че тя да се спазва аз и много мои съседи ще гласуваме за вас и за ГЕРБ отново.
    • 12
      11
      112
      4 0
      20:20, 8 юли 2016
      Пред блок 32 Орфей са направили път през градинките.
    • 13
      Ди
      Димо
      6 0
      20:24, 8 юли 2016
      Не разбирам каква е логиката животните да са забранени в централната част, а каруците с коне да са разрешени. До кога каруци ще задръстват кръстовищата и ще създават предпоставки за ПТП? Явно става въпрос за циганските гласове а не за разум, но при това положение ще загубите гласовете на разумните хора, макар и те да не са много, но ще го усетите на следващите избори.
    • 14
      Ив
      Иванова
      2 -1
      22:10, 8 юли 2016
      Е,тъкмо ми порасна носорогчето.Ще го изпратя в Република.Но да забранят пчелите!Че то и в София на покрива на Шератон има пчелни кошери.А Димо не знам къде е видял каруца в центъра. на Хасково..Ако е видял да снима и публикува.Аз лично само едно -две
      кучета срещам,но и на тях им е горещо
    • 15
      Ор
      Орфееец
      4 0
      22:18, 8 юли 2016
      Добре е тази наредба,но колко ще се изпълнява е отделен въпрос.Така, някой може ли да ми каже на кой тел. трябва да се сигнализира да се обадя още утре да видим дали ще приберът кончетата.Защото съм сигурен че още утре ще видя някое в Орфея.
    • 16
      Ха
      Ха
      4 -2
      00:33, 9 юли 2016
      Пипи, що за въпрос? Какво предлагаш- може би да арестуват хората, които хранят бездомните животни? Никой не може да ми забрани да давам храна на бездомните котета или кучета
    • 17
      Це
      Цеци
      5 -1
      10:04, 9 юли 2016
      Много добро предложение Г-н Беливанов. Най-накрая имаме градоначалник, който се грижи за гражданите си и се интересува от проблемите им.
    • 18
      Ki
      KIRQKA
      2 -2
      22:47, 9 юли 2016
      Една добре работа на таз община ! Браво но имате още много трески за дялане !
    • 19
      Ха
      хасковлийка
      2 -1
      10:35, 10 юли 2016
      Резултатът от тази наредба ще е печален. Тя не забранява отглеждането на селскостопански животни в града, както е в белите държави, а ги узаконява. Сега целият "Орфей", а и не само той, ще е пълен с коне, кози, овце и т.н. Кой ще глоби ******ите, как като нямат нищо. На тях не им пука, ще им пропука само ако не само се забранят , ами всички животни бъдат конфискувани и продадени.
    Последни новини