От х:

Днес в x:

Наемите на общинските жилища скачат, проверяват всички наематели

Наемите на общинските жилища се увеличават. Това става с изцяло нова Наредба за общинските жилища, която трябва да замени старата от 2009 година.

Според предложения за обсъждане проект за нова Наредба наемите на жилищата в блоковете на ул. “Георги Кирков” се увеличават с по 10 лева. Така за тристаен апартамент вече ще се броят 70 лева на месец, за двустаен 60, за едностаен 50.

Цените в “Орфей” пък стават съответно 75, 65 и 55 лева месечно.

В нормативния акт подборно са описани условията, на които трябва да отговарят кандидатите за общинско жилище, както и контролът от страна на общината. Така ако даден наемател не обитава жилището повече от един месец, договорът му се прекратява.

Новите условия ще важат и за заварените случаи. Специална комисия, назначена от кмета, ще разгледа всички заварени наематели и в 6-месечен срок ще излезе с предложение до градоначалника. Тези, които отговарят на всички условия в новата наредба, ще подпишат нов договор за наем, пише още в проекта. Той ще бъде обсъждан и гласуван на следващата сесия на ОбС Хасково.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ни
    Никодимчо
    36 -2
    11:48, 8 юли 2016
    А с кафявите наематели, които не са плащали от десетилетия и са съсипали апартаментите, строени с нашите данъци, какво ще правите?
  • 2
    Но
    нов гост
    23 -5
    13:01, 8 юли 2016
    Те са гласоПродаватели,за тях всичко е разрешено.
  • 3
    Го
    Гост
    4 -5
    13:34, 8 юли 2016
    Ама наистина проверете кои са наемателите - подсказвам една наемателка - Сърпухи Дерандонян - много е закъсала горката.И тя в жилище за социално слаби ,тц,тц,тц
  • 4
    Ха
    Хасково
    9 -7
    14:46, 8 юли 2016
    В блокчетата срещу тихия кът 70% от тях са хора които имат къде да живеят , но с връзки се уреждат ! А има майки които нямат връзки и не им разрешават и са цял живот по квартири ! Проверете на колко от тези които са там родители и баби имат жилища , но се нагласят там :@
  • 5
    Яс
    Яс съм ба
    18 0
    17:29, 8 юли 2016
    Орфей блок 7 вх.В Две ведомствени жилища дадени на роми , които живеят и работят в чужбина . Фамилиите са с по две коли и къщи в кв. Република ул. Картечар.
  • 6
    Мм
    мммм
    3 -1
    21:58, 8 юли 2016
    изтрили сте ми коментара. наистина трябва да се проверяват в края на годината колко от живеещите във ведомствени жилища са напущали страната. нека жилищата се дават за определен период а не пожизнено че и в наследство. квадратурата трябва да бъде не задоволяваща за да има стимул за собствено жилище, а те да се дават само на самотни родители с малки деца. огледайте обзавеждането им, климатиците, това не са социално слаби.
  • 7
    Ор
    орфеи 24 а ет 2
    2 -2
    22:18, 8 юли 2016
    проверете наемателката и лукса в които живее
  • 8
    Ха
    ХайкоП
    1 0
    09:54, 9 юли 2016
    Проверка и на соц.блокчета в квартал.Орфей
  • 9
    Тт
    тттт
    2 -1
    11:54, 9 юли 2016
    За съжаление освен злоба тука не видях нищо друго, доколко човек може да падне толкова ниско че да е толкова злобен всеки си знае него си незнам ако стане така и на вас да ви се даде така нещо каква песен ще се запее но нали друг е там естетственно злобата е голяма само че в тези жилища не са само социално слаби дайте да се разберем има хора които ги получиха и за това че са с три или повече деца на Илинден блока който раздадоха има и многодетни семейства стигате вече всеки който е писал да си помисли какво прави ,, Не прави това което не искащ и на теб да го направят ,, един ден всичко се връща всеки дава акъл правят се постоянно проверки не си мислете че се оставя всичко така ставате жалки но на днешни времена освен злоба вече друго не се очаква
Последни новини