От х:

Днес в x:

81-годишен покори Мечковец на педали за 42 минути

    81-годишният ветеран по колоездене Стефан Бахаров изкачи връх "Аида" (Мечковец) за 42 минути и 43 секунди на педали. Възрастният мъж от Сливен е бивш треньор на националния отбор по колоездене.

    Бахаров е и най-възрастният в състезанието по колоездене, което се проведе днес. Началото на 10-километровото трасе започваше от община Минерални бани и завърши в близост до хижа „Аида”. В колоездачната надпревара, организирана от спортен клуб по колоездене „Хасково”, участие взеха около 50 състезатели от цялата страна. Те бяха разпределени по възрастови групи. Имаше и надпревара измежду три жени, като най-добра беше Ивета Алексиева. Във възрастовата група на мъжете от 18 до 30 г. първенец стана Красен Киров, при по-горната – от 31 до 40 г. шампион е Веселин Ничев от Севлиево, който е и абсолютният победител в състезанието с време 23 минути и 47 секунди. Той получи и плакет за постижението си. Валери Атанасов пък е победителят при мъжете от 41 до 50 г. Манол Стоянов е титулярът от 51 до 60 г. В групата на ветераните над 61 г. първенец е Никола Демирев от Казанлък.

    За всички призьори имаше предвидени парични награди от 80, 50 и 30 лева за първо, втори и трето място, осигурени от Община Минерални бани. Лично кметът на курортното селище Мюмюн Искендер награди победителите. Той пожела състезанието да стане традиция и всяка година да се виждат на това място.

    Състезанието по колоездене, което е и част от празниците на Минерални бани, се провежда за втори път. От тази година то е включено в програмата на Българаската федерация по туризъм. Организаторите на надпреварата от СКК „Хасково” – Георги Ангелов и Недялко Атанасов имат идея от догодина състезанието да е двудневно, за да може гостите да пренущуват в селището и да усетят лековитата вода и природните дадености в региона.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Xc
      xczs
      1 0
      13:58, 19 юни 2016
      Пишете дали пуши цигари и пие, че ми стана интересно
    • 2
      Ни
      ники
      0 0
      09:51, 20 юни 2016
      Къде е Анчо Кофичката :)
    Последни новини