От х:

Днес в x:

Вадят контрабандни цигари от вратите на кола

Нови два опита за контрабанда на цигари във вратите на леки автомобили предотвратиха митническите инспектори на МП Капитан Андреево. Те са намерени във вратите на два леки автомобила. И при двата случая колите са марка „Рено" с турска регистрация. Влизали са в страната от Турция. Шофьорите на автомобилите са пътували сами и са заявили, че не внасят нищо за деклариране.

Превозните средства са селектирани за щателна митническа проверка. При проверките обаче се установява, че фабричните кухини във вратите на колите са превърнати в тайници, в които са укрити 400 кутии цигари при единия автомобил и 240 кутии цигари при другия, всички от една и съща марка, и всички без акцизен бандерол.

Съставени са актове за нарушение на Закона за митниците срещу шофьорите на автомобилите - и двамата турски граждани от Истанбул. За единия от нарушителите, 28-годишен мъж, това е трети акт в рамките на месец за опит да бъдат пренесени стоки, за които се дължи акциз, без знанието и разрешението на митническите органи. Според Наказателния кодекс при системна контрабанда лицата носят наказателна отговорност. 
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини