От х:

Днес в x:

Мис плажен хандбал и три шампионски титли на Държавното в Албена

    Три шампионски титли спечелиха хасковските състезатели по плажен хандбал от Държавното първенство в Албена, което се игра няколко дни край морското селище. Жените на „Хасково“ спечелиха купата, след като победиха тима на Панагюрище след изпълнение на дузпи. Със златен трофей се окичиха и девойките на едноименния отбор на „Хасково“. Юношите от „Асти 91“ отнесоха вицешампионската титла. Мъжете от „Асти 91“ пък останаха на 7-мо място от 12 отбора. Причина за по-слабото им класиране е, че играха млади хандбалисти, обясни Марияна Стаматова – президент на женския хандбал в Хасково.

    Фокусите на съдии и публика попаднаха върху хасковската състезателка Мария Димитрова, която се окичи с титлата „Мис плажен хандбал“. Красавицата остана втора подгласничка на „Мис Хасково“ от конкурса, който се проведе миналия месец в областния град.

    Освен престижната титла, красавицата Мария Димитрова бе избрана и в отбора на звездите при жените, наричан още идеална осмица, заедно със съотборничките си Валерия Миладинова и Кристин Иванчева. В идеалната осмица при девойките попаднаха вратарката Даниела Дечева, Християна Петрова и Маринела Панайотова, която бе титулувана като най-атрактивен състезател. В отбора на звездите при мъжете от хасковлии е определен единствено Петко Петков, а при юношите Валентин Каваков, Петър Тенев и Виктор Ванчев.

    Избраните в тим на звездите влизат в разширения състав на националните отбори, които ще заминат за участие в Европейското първенство в Португалия за юноши и девойки на 7 юли, където ще се включи още една хасковска състезателка - Василена Шомова. Класиралите се на първите четири места на Европейското първенство получават квоти за участие в младежките Олимпийски игри по плажен хандбал в Буенос Айрес, Аржентина тази година.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ве
      Верато
      4 0
      11:12, 15 юни 2016
      Браво Миме
    • 2
      Р.
      Р.О.
      2 0
      12:07, 15 юни 2016
      Качеството на снимките е 1-път :)
    Последни новини