От х:

Днес в x:

Пловдивчани карат бус с резервоар, пълен с контрабандни цигари

15 400 къса контрабандни цигари, укрити в резервоар на микробус, откриха митническите служители на пункта Капитан Андреево. Превозното средство с пловдивска регистрация е влязло от Турция и въпреки че шофьорът и четиримата пътници са били категорични на бариерата, че нямат нищо, което трябва да декларират, инспекторите са отклонили автомобила за щателен преглед. Така при проверката те се натъкнали и на плътния резервоар, който бил натъпкан с незаконни цигари, вкарани вътре през специално изрязан правоъгълен отвор в горната част. От укритието са извадени всички 770 кутии нелегални кутии папироси.

Цигарите са иззети. Установено е, че те са собственост на двама от пътниците, на които са съставени актове за нарушение на Закона за митниците.
Два часа по-късно митническа мобилна група на МП Капитан Андреево е намерила 420 контрабандни цигари, укрити в личния багаж на пътник в автобус с турска регистрация. По същото време при проверка на пътник, влизащ в страната от Турция, преминаващ през пункта пеш, са открити и 60 кутии цигари, закрепени по цялото му тяло.
От началото на седмицата до момента митническите служители на пункта „Капитан Андреево” са задържали близо 120 000 къса в 6000 кутии цигари без български акцизен бандерол. От 65 преминали пътници са иззети 3570 кутии цигари, купени от Турция, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период, по метода на анализ на риска, при щателни митнически проверки митническите служители са открили 2 344 кутии , за които са съставени 18 акта. 

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини