От х:

Днес в x:

Данъчни натискат шеф на фирма да плати заплата

След проверка на данъчните в хасковска фирма шефовете са изплатили заплатата на работника, който е подал сигнал в НАП, информираха от местната данъчна дирекция. Инспекторите натиснали и друга фирма, която макар и със закъснение, сключила трудови договори с четиримата си служители.

54 са писмените жалби, подадени от началото на годината досега в НАП-Хасково от граждани. В повечето случаи се сигнализира, че в търговски обекти не се издават касови бележки, а в някои отказват фактури. Постъпват жалби и че наети работници не са осигурявани и по тази причина не са могли да ползват болнични.

Половината от жалбите са основателни, показват извършените по тях проверки от хасковските инспектори. Издадени са общо 98 акта за установени административни нарушения, сред които работа на обекти без касов апарат, липса на контролни ленти и отчети за приходите от продажби.

Единадесет от жалбите са прераснали в данъчно-осигурителни ревизии, тъй като се е наложило да бъдат проверени счетоводни документи по няколко закона за дълъг период от време.

Освен писмено в сградата на териториалната дирекция на пл."Свобода"2, жалби и сигнали за нарушения на данъчните и осигурителни разпоредби се приемат и на телефон 038/609 402, напомнят от данъчното.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини