От х:

Днес в x:

От 11-те в наркобандата само двама братя от Симеоновград в ареста

Двама братя от Симеоновград – Николай и Стефан Гешеви остават зад решетките, постанови късно следобед днес хасковският окръжен съд. Братята са част от задържаните миналия петък 11 души от Хасково, Симеоновград, Димитровград и Стара Загора и обвинени в участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици.
Останалите девет са освободени.

Четирима от задържаните са признали пред съдия, че са взимали за продажба наркотици от двамата братя. И двамата имат предишни осъждания – изпитателният срок от условната присъда на Стефан още не е изтекъл, което допълнително влоши положението му. Адвокатът на двамата – Веско Георгиев, призна за основателни исканията на прокуратурата той да остане зад решетките. За по-големият брат – 40-годишният Стефан обаче той поиска по-лека мярка за неотклонение.



При обиските в края на миналата седмица полицаите откриха минимални количества наркотици – 50 гр. марихуана и 50 гр. амфетамини. По информация от разследващите обаче братята са чакали по-голямо количество дрога от техния доставчик в Пловдив.



В решението си съдът обаче отбеляза, че няма достатъчно доказателства за организиране на престъпна група. Обвиненията в съхранение и разпространение на наркотици обаче са основателни, решиха магистратите и оставиха и двамата братя зад решетките.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини