От х:

Днес в x:

Благо от Любимец: Жената убих, но тъщата – не

Благо Ставрев в съда

"Убих я, защото искаше от мен пари, за да се устрои с друг мъж. Но за майка й – нямам нищо общо с изчезването й". Това заяви пред Haskovo.net 47-годишният Благо Ставрев от Любимец. Днес той бе оставен в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“ с решение на хасковския окръжен съд.

Благо Ставрев от Любимец бе арестуван в края на миналата седмица, след като от кладенец в двора на къщата му в града бяха извадени останките на 38-годишната Дарина, с която той живеел на съпружески начала. Жената била убита през ноември 2008 година и и оттогава се водела безследно изчезнала. Била обявена за общодържавно издирване от ОДП Добрич, защото се водела на постоянен адрес в Каварна.

По същото време - в края на 2008 година, изчезнала и майката на Дарина. Тя също е обявена за издирване. По неофициална информация полицията се опитва да му лепне второ убийство – на тъщата, но засега Благо категорично отрича.

Самото разплитане на убийството с двегодишна давност бе забулено в тайна от МВР, откъдето и досега не дават информация за разследването. Според запознати със случая още след изчезването на Дарина Благо бил заподозрян, но ченгетата не успявали да съберат никакви улики. Едва в първите дни на декември тази година бил осъществен пробив, той поддал на натиска и си признал за убийството.

„Нямаме никакви съмнения, че обвиняемият е извършил престъплението“, каза днес в съдебната зала прокурорът Розалин Трендафилов. Той допълни, че се очакват още експертизи, но отсега било ясно, че Благо е убил Дарина.

Според защитата пък лошите отношения между тях не били тайна за никого в Любимец. Непрекъснати скандали и раздели са съпътствали съвместния им живот още от 2002 година, когато се събрали да живеят заедно. Раждането на детето им през 2004 г. не променило отношенията им.

„Съжалявам за стореното. Нищо друго лошо не съм извършил. Имам болни родители и малко дете, за които да се грижа. Моля съдът да ме пусне“, каза пред магистратите Благо Ставрев.

„Действително характеристичните данни за обвиняемия не са лоши. Той има постоянен адрес и работа. Но пък от друга страна в продължение на две години е заблуждавал и близките, и органите на МВР за съдбата на изчезналата Дарина. Създавал си е алиби и е насочвал издирването й в грешна посока“, заключи съдията Стратимир Димитров и му наложи постоянна мярка „задържане под стража“.

Тодор Кръшков

Какво каза още убиецът от Любимец – във видеото под текста.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини