От х:

Днес в x:

Изнасилвачът зад решетките, граждани ръкопляскат в съда

Този път Теньо неполучи нервна криза в съда

Серийният изнасилвач Теньо Стоилов по прякор "Лудия" бе оставен зад решетките с постоянна мярка задържане под стража. Това реши днес съдия Маргарита Делчева на извънредна мярка в хасковския окръжен съд. Както вече ви съобщихме, мярката бе насрочена за четвъртък, но Теньо получи нервна криза в съда и бе изпратен в болница с искане за психиатрична експертиза дали може да бъде обект на наказателно производство.

Това обаче за малко да се превърне в конфузия за съда. Оказа се че през почивните дни няма психиатър на разположение и такава експертиза не бе направена. Днес в 13 часа обаче изтичаше прокурорската мярка за 72 часа и Теньо трябваше да бъде освободен без уговорки. Иначе задържането му ставаше незаконно.

Съдия Делчева обаче отмени първоначалното си решение за психиатрична експертиза и гледа мярката. Като взе под внимание факта че обвиняемият има 11 присъди зад гърба си, от които две ефективни за изнасилване-през 2003-та и 2004-та година, съдът реши да наложи "задържане под стража". Като мотиви още бе посочено че престъплението в което е обвиняван Теньо се наказва със затвор над 5 години, както и реалната възможност той да се укрие от парвосъдието.

Всъщност, при одказване на вината, наказанието на Стоилов може да бъде много по сурово. За отвличане на 26 годишната му жертва-от 10 до 20 години или доживот, за изнасилването и-от 3 до 15 години. Стоилов ще бъде съден евентуално по две обвинения. 

Решението на съда за оставяне на изнасилвача зад решетките предизвика спонтанните ръкопляскания на неколцина граждани дошли да наблюдават делото. Те били провокирани от призивите във форума на Haskovo.net хората да проявят гражданската си съвест и лично да настояват изнасилвача да получи заслуженото си. Или да протестират ако бъде освободен. Хората не пожелаха да бъдат назовани или снимани, както и отрекоха всяка лична връзка с инцидента. Просто следвали гражаднското си право да настояват за справедливост и защита.

Г.Христов

...и видимо спокойно прие решението
Прокурорът Антон Попов е доволен
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини