От х:

Днес в x:

Македонският албанец с хероина остава зад решетките, реши съдът

    22-годишният македонски гражданин Сунай Мемеди, който беше арестуван на 13 януари на Капитан Андреево с 6.8 кг. хероин, остава зад решетките с постоянна мярка “задържане под стража”. Това реши днес Хасковският окръжен съд.

    Сунай, който е етнически албанец, заяви днес пред магистратите, че не е подозирал за наркотика в мерцедеса, с който пресякъл турско-българската граница. Освен това смятал, че от Турция е минал в Гърция, а не в България.

    При щателната проверка на автомобила в тайници са били открити 40 плика с общо 6.8 кг. хероин на обща стойност 618 300 лв.

    В съда Сунай Мемеди потвърди показанията си при ареста – било му казано, че в колата са скрити много пари и трябвало тайно да ги пренесе през границата.

    Той обаче даде противоречиви показания за себе си. Пред митничарите заявил, че е безработен и живее от социални помощи. Пред магистратите пък каза, че се занимава със земеделие, има бостан и гледа крави. Не можел да се оплаче от липса на пари. И поиска вместо решетки съдът да му наложи “парична гаранция”.

    Противоречието бе установено от съда и бе сред мотивите да му определи мярка за неотклонение “Задържане под стража”. За престъплението, в което е обвинен, се предвижда наказание между 15 и 20 години затвор.

    Албанските мулета бяха истински хит в наркотрафика преди десетина години, когато на границата се арестуваха почти през ден. Босовете ги жертваха и просто наемаха други. В повечето случаи мулетата навярно наистина не знаят какво превозват. Общото между тях е, че са бедни, повечето полуграмотни и лесно се хващат на уловката за бързи пари.

    Днес в залата на Хасковския съд бяха пристигнали бащата и чичото на Сунай, водени вероятно от надеждата, че ще се приберат заедно вкъщи в Скопие. Но явно ще им се наложи да го чакат дълги години.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини