От х:

Днес в x:

Внимание: Опасни поледици от тази вечер, сняг и студ цяла седмица

Още от тази вечер климатичната обстановка в Хасковска област ще се усложни, предупреждават от областната администрация. През нощта ще завали обилен сняг в региона, дори там, където днес валеше дъжд. Обстановката ще се усложни, навсякъде има опасност от поледици. Предупредителният жълт код за опасност от сняг и поледици остава в сила и за утре - 18 януари.

Обстановката в Хасковска област към този момент е спокойна, но снеговалежът се увеличава.

Днес няма затворени пътища, няма наложени ограничения за движение. Във всички населени места има ток, вода няма само в три ивайловградски села – Орешино, Черничево и Пелевун. По тези аварии се работи и скоро ще бъдат отстранени.

Магистрала “Марица“ се чисти. „За нас е важно основните пътни артерии да бъдат почистени, за да не спира бизнесът в региона“, заяви областният управител на Хасково Станислав Дечев. Той още веднъж предупреди хората за тежката пътна обстановка и призова, ако е възможно да се избягват пътувания. Хората трябва да знаят, че снеговалежите ще продължат до петък. В събота и неделя ще спре да вали, но температурите ще паднат рязко. Това, което показват засега прогнозите е, че от понеделник пак ще завали сняг.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ха
    ха сега де
    28 -6
    17:05, 17 яну 2017
    Ледена епоха! Има ли още хора, които твърдят че климата се затопля? С всяка следваща зима ще става по студено през зимата, а летата ще са горещи! Нищо ново под слънцето! Надуха ни главите с глобалното затопляне - това е просто бизнес за някои хора. Не вярвам в глобалното затопляне. Средствата за масова информация могат да ни убедят в каквото си искат! Да, има смог в големите градове и това е нормално при струпване на толкова много коли и дейности! Но дори и да има затопляне, то едва ли зависи от дейноста на хората.
  • 2
    Ви
    вие за какво сте
    26 -10
    18:03, 17 яну 2017
    Областния и кмета да излезнат да ръсят пясък и луга по улиците,да дадат личен пример,че то от кабинета е лесно да караш хората сами да си чистят и сами да се оправят,вие за какво сте ни тогава?
    • Го
      Готовани
      0 -3
      06:54, 18 яну 2017
      Ами освен да дойдат да ти почистят и свинарника у вас?
  • 3
    Dg
    DGI
    17 -16
    18:23, 17 яну 2017
    От няколко години вече не живея в България и едно от малкото неща, с които не мога да свикна е, че тук където съм няма сняг, а ако има, то той се стапя за ден - два максимум. Не се оплаквайте, има хора по света, където дори не знаят и какво е това сняг. Извлечете полза от всяка ситуация!
  • 4
    Лу
    лумпен седесар
    12 -5
    20:29, 17 яну 2017
    Ето още един хитрец избягъл от България тоест от БЛАТОТО но ни кара да гледаме ПОЗИТИВНО Спомняте ли си още един който все ни караше да гледаме така СИМО САКСКОБУРГ ГОТСКИ ---вечния ХИТРЕЦ
    • Го
      Готовани
      0 0
      06:55, 18 яну 2017
      Ами това не са кухи съвети но всички като са трагично настроени в БГ трудно да се завъртят нещата.
  • 5
    Он
    Он
    1 0
    09:04, 18 яну 2017
    Трагичното настроение е породено от управляващите, които 27 години си вършат "съвестно" работата.благодарим за съветите на "българите" от чужбина.
Последни новини