От х:

Днес в x:

Задържаният с близо 105 кг хероин приел да транспортира пратката срещу 10 000 евро

    Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 38-годишният Хюсен Алтунташ за контрабанда на близо 105 кг хероин и 0,09 кг хашиш. Тя му беше наложена от съдия Йонко Георгиев от Окръжен съд - Хасково.

    Наркотикът на обща стойност 9 445 050 лева е открит в тайници в личния лек автомобил Фолксваген на мъжа с двойно гражданство – турско и френско. На 15 август 2022 г. той е бил спрян за митническа проверка на граничния пункт „Капитан Андреево“. В колата с френска регистрация пътувала жена, с която Юсеин бил разведен, две от трите им деца и две кучета. По-късно водачът на колата е бил арестуван.

    Днес прокурорът по делото Антон Стоянов настоя чужденецът да бъде оставен в ареста до започване на наказателното дело срещу него. Изтъкна, че е налице обосновано предположение, че Алтунташ е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Освен това той няма адрес в България и има реална той да се укрие и извърши друго престъпление.

    Защитникът на обвиняемия – адвокат Гергана Караджонова заяви, че клиентът й признава вината си, помагал на разследващите и за събиране на доказателства по делото. Според нея не съществува опасност Алтунташ да се укрие. Юристът поиска по-лека мярка за клиента си, а именно парична гаранция.

    От своя страна Юсеин също поиска да излезе от ареста. Стана ясно, че е трябвало да получи 10 000 евро за транспортиране на пратката. Той заяви, че се извинява и съжалява за извършеното.

    В крайна сметка съдия Георгиев възприе доводите на държавното обвинение. Определението му подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив. За престъплението е предвидено наказание от 15 до 20 г. затвор и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини