От х:

Днес в x:

Задържаният с 1 кг хероин остава в ареста, грозят го до 15 г. затвор и глоба до 200 000 лева

Турският гражданин, арестуван за контрабанда на близо 1 кг хероин за 88 200 лева, получи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Тя му бе наложена днес от Окръжен съд – Хасково, съобщиха от Темида.

Мъжът е привлечен като обвиняем, че на 23.01.2022 г. е пренесъл наркотика през граничния пункт „Капитан Андреево“ от Турция в България с товарен автомобил. За престъплението законът предвижда наказание от 10 до 15 години затвор и глоба в размер от 100 000 до 200 000 лева.

Съдът в Хасково прецени, че от материалите по досъдебното производство се установява, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. В тази насока са и самопризнанията на обвиняемия, който при проведения разпит се признава за виновен и дава подробни обяснения. Магистратите прецениха още, че има опасност обвиняемият да се укрие с цел да избегне наказателната отговорност, тъй като същият не е български гражданин и няма установена регистрация на територията на страната. С оглед на тези съображения съдът прие, че искането е основателно и взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Д.

Определението на Окръжния съд в Хасково може да се обжалва пред Апелативния в Пловдив.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Fb
    FB
    3 -1
    16:37, 26 яну 2022
    Сега рабрах, защо му викат муле :)
  • 2
    Ме
    Мехмед
    2 -1
    20:18, 26 яну 2022
    Кажете кой е тоз хубав човек !
Последни новини