От х:

Днес в x:

Съдът отказа да освободи от ареста босненци, задържани за 100 кг хероин

Апелативен съд – Пловдив остави в ареста двама босненски граждани, които обжалваха отказа на Хасковския окръжен съд да промени мерките им за неотклонение от „задържане под стража“ в по-леки, съобщиха от Темида.

Двамата са арестувани на 24.05.2020 г. на ГКПП „Капитан Андреево“ за контрабанда на 100,44 кг хероин, на обща стойност над 9 039 600 лева.

Апелативните магистрати прецениха, че по делото има достатъчно доказателства, за да се потвърди извода, че направеното от Хасковския окръжен съд обосновано предположение, че двамата задържани са съпричастни към обвинението, което им е повдигнато. Те са чужди граждани, нямат адрес в България, а представените договори за наеми и стаи в хотели не могат да заменят постоянния адрес. За това съдът счита, че при по-лека мярка за неотклонение, двамата обвиняеми могат да извършат престъпление, да се укрият и да не бъдат открити за съдебния процес срещу тях.

Съдебното заседание се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста в Свиленград, където се намираха обвиняемите и съдебната зала, в която бяха съдебният състав, прокурорът и защитниците.

Определението на съда е окончателно.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини