От х:

Днес в x:

Оставиха в ареста българин и турчин, задържани за над 13 кг хероин

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получиха двама мъже за контрабанда на 13.260 кг хероин. Тя им бе наложена от Окръжен съд - Хасково днес, съобщиха от Темида.

Единият е турски гражданин и е сочен за извършител, а другият е български гражданин, сочен за подбудител и помагач.

Те са обвинени, че на 07.02.2022 г. през ГКПП „Капитан Андреево“, с товарен автомобил в съучастие, са пренесли наркотика за 1 193 400 лева, от Турция в България. За престъплението се предвижда наказание от от 15 до 20 години затвор и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

Съдът прие, че е налице обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъплението. Опасността да се укрият или да извършат престъпление се извежда от тежестта на деянието, добрата организация, както и установените срещи между двамата обвиняеми. Съдът отчита, че обвиняемият Д.А. е гражданин на Турция и няма трайна уседналост и обвързаност с България. От друга страна се установява, че обвиняемият Б.М. не пребивава на посочените от него адреси повече от две години, не е трудово ангажиран и има данни за предходни осъждания.

Тези обстоятелства, обусловиха извода на съда, че единствено мярката за неотклонение „Задържане под стража“ се явява адекватна на целите на закона – да се осигури присъствието на обвиняемите в производството и при извършване на процесуалните действия по разследване.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини