От х:

Днес в x:

Спряха на МП Капитан Андреево близо 40кг. хероин за 3,5 млн. лв.

    39,710кг.хероин, на стойност над 3 милиона и половина лева, е заловен в късния следобед на 24 септември на ГКПП “Капитан Андреево”. Това съобщиха на съвместен брифинг окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов, заместник-директорът на Митница Бургас Стефан Марашев и комисар Димитър Александров, началник  отдел БОП-Център Южен.

    Дрогата е открита в специално пригоден тайник над шофьорската кабина в микробус с турска регистрация, шофиран от 47-годишен турски гражданин. Приложен е метода ”анализ на риска”. Превозното средство е насочено към рентгенов контрол. При огледа проверяващият митничар регистрирал подозрителна зона с неестествено уплътнение. Наркотикът в тайника е бил разпределен в 78 пакета. Бусът бил натоварен с плат за българска фирма. След разтоварването в България превозното средство е трябвало да продължи за Западна Европа. Няма установена до момента българска свръзка по пътя на дрогата. 

    Към момента шофьорът на микробуса е задържан за 24 часа. Предстои да му бъде повдигнато обвинение и задържане за срок за 72 часа.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Со
      Сонче Веси и Силве
      4 -3
      17:25, 25 сеп 2021
      Ани Жилязкова как беше в арестът на 13-ти ?
    • 2
      Ръ
      Ръчко
      3 -1
      19:15, 25 сеп 2021
      Марашев кога ще разкараш от митницата онзи симулант и палячо Таушанов този е най-големият виновник за окаяното състояние на наркоотдела.
    • 3
      Он
      Оня
      1 0
      16:23, 26 сеп 2021
      Бойко не е на власт,някой някъде не си плати и......започнаха да ги хващат!! Пипнаха 40кг,отзад TIR с 40т мина!!,

    Още новини

    Последни новини