От х:

Днес в x:

„Продължаваме промяната“ обявяват водачите си на листи до края на следващата седмица

    Бившите министри на финансите Асен Василев и на икономиката-Кирил Петков в служебния кабинет на Стефан Янев се срещнаха днес в Хасково със своите симпатизанти. Поводът е събирането на подписи за регистрацията на ПП „Продължаваме промяната“.

    Асен Василев, който е родом от Хасково, сподели, че от три месеца не си е идвал в родния град, но той му се струва много приятен, особено в днешния есенен ден с летни температури. „Градът е спретнат, както си го спомня от едно време“.

    Асен Василев потвърди, че ще води кандидат депутатската листа на Коалиция „Продължи промяната“ в Хасково. Сред основните теми за спешно решаване в региона на Хасково, според него, е стартът на Индустриална зона в леката и преработвателната промишленост. „Имаме много дълбоки традиции, които бяха позагубени с времето. Според мен, могат да бъдат възстановени и отново да се върнем на картата“. Трябва да се върши работа  и по възстановяването на ЖП транспорта в региона, отбеляза още Асен Василев:„ Не само да се гледа магистралата, която върви към Турция, но трябва да се погледне и ЖП-то, защото имаме 20 милионен градна на 2 часа път, който ние не използваме по никакъв начин като източник на туристи и бизнес“.

    Василев обърна внимание и на проблемите във ВиК сектора:“Във ВиК холдингът стоят едни 800 милиона евро, които не се употрябяват, защото не са тръгнали програмите по правилния начин“, посочи той. И коментира, че трябва да се спрат като цяло „течовете на държавен ресурс“, като подчерта, че Хасково с промените трябва да излезе на картата между Европа и Азия, където му е истинското място.

    За координаторите на „Продължаваме промяната“ по места ще има яснота през следващата седмица, стана ясно още на брифинга пред медиите, който беше на открито в центъра на града.

    В момета екипът за Хасково все още се събира, посочи Василев.

    И от Хасково Василев и Петков потвърдиха, че коалицията „Продължаваме промяната“ няма да издигне своя президентска кандидатура, а ще подкрепи тази на настоящия държавен глава Румен Радев.

    Освен в обявената вече коалиция, в която ще влязат с  "ВОЛТ" и "СЕК", лидерите на „Продължаваме промяната“ посочиха, че са отворени за още коалиционни партньори. Те обаче ще са малки партии. Вече се водят разговори и ще бъдат обявени след приключване на преговорите, посочи Кирил Петков.

    „Идеята, че ще вкараме още няколко малки партии, е тази коалиция да е с повече от един крак стъпила на земята. Освен това, е важно за нас преди изборите да нямаме някаква неприятна изненада.“

    „Ни не сме месии, не казваме, че от водата ще направим вино. Това, което казваме е, че всеки от нас трябва да вземе мотиката и да си прекопае лозето, обаче да няма едни, дето после да идват да ограбят лозето“. Така образно двамата бивши министри обясниха визията си за промяната, към която се стремят, влизайки в политиката.

    „Хората, които ще влязат в нашите листи, всеки един от тях ще бъде пример за човек, който е успял извън политиката, който носи чувството за почтеност и който е готов да влезе в името на каузата да направи промяната“, посочи Кирил Петков.

    За достигането до 121 депутати в Парламента, за да е достатъчно да прокарват политики и отляво, и от дясно, в коалицията, която ще бъде направена след изборите, Петков обяви, че ще се разчита на „Да, България“ на Христо Иванов  и на движението на Мая Манолова “Изправи се, ние идваме!“, с които вече се водят преговори.

    Още преди изборите коалицията ще подпише с тези две формации документ за принципите на  управление, допълни Асен Василев.

    По повод формирането на по-широка коалиция, Асен Василев посочи:“С ДПС имаме едно основно различие и то се отнася до г-н Пеевски. Ние смятаме, че той е направил много корупционни практики до степен, до която с подписа на президента Джо Байдън да бъде сложен в списъка "Магнитски". Докато от ДПС твърдят, че г-н Пеевски е невинен и че всичко, което е прокарвал в политиката, е нормално, няма как да работим с тях.“

    Относно скандала с назначения от него за шеф на НАП Румен Спецов, Асен Василев посочи, че той е продал фирмата си  без данъчни задължения.

    „Това ли е най-важното, това се чудя! “, възкликна Кирил Петков на отново поставения му въпроса по темата за двойното му гражданство, като добави:“ Ще изчакаме Конституционният съд да се изкаже, всички документи, които имам, ще ги дам на тях и чакам тяхното мнение.“

    Той посочи, че със сигурност масово хората се интересуват от по-важни въпроси от този за гражданството му, като например защо токът у нас е поскъпнал драстично. А с отговора си по тази тема, разкритикува досегашното управление на ГЕРБ: „Когато вкарате в една тръба 3 милиарда, която няма отклонение и спрете, и вместо това не направите 10 години друга връзка към Гърция, която може да ви свърже с азерски газ-много по-евтин. Когато подпишете договор с ЕС за 55 процента намаляване на въглеродния диоксид, а нямате никакво идея това как да се постигне, тогава резултатът няма как да е друг.“

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (40)

    • 1
      Пе
      Петър
      55 -37
      19:05, 25 сеп 2021
      Добре че идват избори.....та се разходи до Хасково.хахаха
      • Ру
        Руски шпионин
        60 -35
        19:13, 25 сеп 2021
        Продавам сертификати за почтеност одобрени от американското посолство!
      • Че
        ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО
        42 -38
        20:41, 25 сеп 2021
        Ей тия двамата.
        Да българия.
        Герб.
        Ако вземат властта. Ще бъдете принудени да си набивате отровите .няма да ви пускат в хранителните магазини. Вчера една мърша министър го заяви официално. Опичайте си акъла. Ще набодат и децата ви.
      • НЯМА ДА ГИ ПОДКРЕПЯ ПОНЕЖЕ СА Дясна Партия Виж коментара
      • Кр
        Кръга "Капитал"
        20 -10
        09:45, 26 сеп 2021
        Как ще са дясна партия? Я малко се позаинтересувайте кои са... Тези заедно с ДБ и на Мая Манолова партията са едно и също нещо. Това са партии на кръга "Капитал". Помнвтв ми думата,че след изборите тези три партии ще направят коалиция и щв търсят предатели от БСП и на Слави глупаците.
      • Мя
        мяуууу
        7 -2
        21:57, 26 сеп 2021
        Кирчо и Кокорчо са като дупе и гащи
      • Ха
        Хасковлия
        3 0
        13:00, 27 сеп 2021
        Опс. Зарчев пак за областен управител ли се стяга или за депутат? Ще има пак словоблудства, когато мине от обратната страна на луната!
      • Ки
        Кирчо и Ко-корчо
        0 0
        20:12, 3 окт 2021
        колко подписа събраха в Х-
        во? Изглежда им се поохлади ентусиазма, поскриха се от телевизиите :)
    • 2
      Ра
      Рашко
      33 -16
      19:24, 25 сеп 2021
      П.Кущирев вън А.Василев вътре
      • Успех на кадърните млади хора, вън наглите герберски калинки от страната завинаги!
      • Ха
        Хасковлия
        1 -2
        13:36, 27 сеп 2021
        Петко се е разбрал с ГЕРБ и ДПС, не го мислете него!
    • 3
      Ка
      каунь
      51 -20
      19:32, 25 сеп 2021
      ба си мамата ,милион и половина са нищо работа-асенчо сам каза ,че по време на прехвърлянето на фирмата културиста спецов е знаел за задълженията-тия подминаха и майчето манолова
      • Ру
        Румбата спеца
        28 -7
        22:26, 25 сеп 2021
        Любовта е сляпа. Какво са милион и половина ...ай ла вю , асечно
      • Ха
        Хасковлия
        1 0
        13:48, 27 сеп 2021
        Гледам Бозаджията и тук нареден. Дано не стане както с НДСВ - даде пари за кампанията, а те не можаха да му уредят службица. Бутаха за социален шеф, после за шеф на спорта, но не стана и си изгоря човечецът.
    • 4
      Да
      Да
      45 -22
      19:54, 25 сеп 2021
      След като народа не клъвна на сорос проекта на Меркел сега го карат да кълве на сорос проекта на Бейдън
    • 5
      Ст
      Стивън
      59 -11
      19:58, 25 сеп 2021
      Като гледам с какви хора са се снимали.... Дано промяната почака едни 100. Или поне докато съм жив. Само не разбрах Цирков какъв ще го играе? За банички ли ще ходи или ще лепи плакати? И той е от сниманите......
      Гледам и Росен кмета на Царева поляна. И той топ измамник......депутат ли ще става? Няма продължавам, че олеле майко. Има един сутеньор на центъра само да питам и той ли е от почтеннните, че и той сниман.?
      • Пе
        ПЕДАЛОВРЪТКО
        15 -12
        20:16, 25 сеп 2021
        И мен ме снимаха ама са ми изтрили снимката. Сигурно защото не съм се къпал 3 дена и смърдя на пот.
      • По
        Подмяната
        30 -15
        22:30, 25 сеп 2021
        Слаба акция. И мацките които им се бутат едни стари чанти. Голям смях. Честито промяна.
      • На
        На промяната в средата
        17 -4
        12:47, 26 сеп 2021
        Къде видя мацки да се бутат, все неудволетворени амбициозни лелки, минали през не една партийна постеля.
    • 6
      Ва
      Василев
      50 -4
      20:01, 25 сеп 2021
      Какво прави Димо Боев до тях,официално?Та той смени сума си партии.Жена му бе общински съветник от ГЕРБ..Само баща му на Асен да не му дава погрешни съвети.Димо съветва доведения си син, който е шеф на магистрална полиция.
      Дано някой предупреди тия двама свестни младежи за Боев.
      • На
        Набора
        43 -28
        20:51, 25 сеп 2021
        Къде видя двама свестни младежи бе олигофрен долен
      • Ко
        Костов
        29 -3
        22:38, 25 сеп 2021
        В Д- град още се говори,че Димо Боев като шеф на старшините в районното ,навестявал съпругите им,докато те били на смяна.И бил изгонен от МВР.
    • 7
      Ve
      Venom
      42 -33
      21:24, 25 сеп 2021
      Тия ще ни оправят по-бързо и от царя! А царя в момента е Румен Радев и неговата сополиво вице, червенокосата му сянка.
    • 8
      Ек
      Екструдер
      40 -24
      21:44, 25 сеп 2021
      Това са новите лица на подмяната!
      Нищо няма да се промени, просто едни мутри ще се подменят с малко по- млади и по- красиви чучела соросоиди .
    • 9
      Ле
      Леля Минка от първия етаж
      37 -21
      22:29, 25 сеп 2021
      Дойде в Хасково като дойдоха изборите. До сега като министър какво направи за Хасково. Защо не дойде един път поне. Защо не помогна на града. Сега е тука и много му харесвал града. Айде де, града ние си го правим. Гостите като тебе само ги черпим едно кафе и който от къде е. Чао.
      • Ка
        Кака Сийка към леля Минка :
        8 -14
        11:03, 26 сеп 2021
        Съосновател и президент е на „Евърбред“ – компания... Виж коментара
      • До
        До Сийка комшийка
        16 0
        18:10, 26 сеп 2021
        Како Сийке ами не можа да ме убедиш. Сега дали ще намира време за Хасково или като Илена Станишева ше използва Хасково за да се изстреля в политиката и после айде който от къде е.
    • 10
      Мв
      МВР
      39 -4
      22:37, 25 сеп 2021
      Олег Димов,стара номенклатура,много-лоша реклама за новия проект.
      • Си
        Сидерова
        18 -2
        23:21, 25 сеп 2021
        Той е от нашите,хармалийци.Синът е много напред с мангизите.Ама той си знае.
      • Гю
        Гюнай
        18 -6
        06:47, 26 сеп 2021
        Как се купува място и строи вила на Горно брястово в община Мин.бани?Там все чорбаджии живеят.А ,Олег Димов от полицията и два лева няма.
        Голяма "реклама" на новият проект! Нов бардак със стари......не става.От средното и по- старо поколение няма кой да им повярва.От младите може да се излъжат.Ако в цялата страна им са такива хората?
    • 11
      Г
      Г
      30 -8
      22:57, 25 сеп 2021
      Промяната смях нещастници,ние хората я видяхме тази промяна най големите страхливци и некесета директори!
    • 12
      Би
      Бивш служител
      35 -4
      23:02, 25 сеп 2021
      Абе., тоя Димо Боев защо не си гледа пенсията и не остави младите да се занимават с политика.
      МВР нищо не правеше, та сега ли?
      • Бо
        Борил
        28 -5
        05:33, 26 сеп 2021
        Димо Боев е стара чанта.Освен личният си интерес друго него вълнува.Мъни,мъни....Как ли се е докопал до тях? С хора като него ще отблъснат много народ. МНОГО !
        А обикновения човек им повярва.Явно те не познават действителната обстановка по места.Асен Василев нямал ли е състуденти в чужбина?
    • 13
      По
      Попай
      30 -26
      02:21, 26 сеп 2021
      Добре са си момчетата . Очакваме от тях истинска Работа !
      • Ха
        Хасковлийка
        23 -25
        08:44, 26 сеп 2021
        Продължавайте,с вас сме цялата фамилия.успех1
    • 14
      Да
      Дааа
      24 -20
      09:00, 26 сеп 2021
      Много отблъскващи мутри имат тези и артък фалшиви
      • Жа
        Жанна
        8 -15
        17:21, 26 сеп 2021
        Бат ти Бойко и Томиславчо по красиви мутри ли имат... Виж коментара
    • 15
      Да
      Да
      24 -1
      12:20, 26 сеп 2021
      Спонсорите на Ицо Бъхларя си намериха нов политически проект
    • 16
      Ми
      Митьо Дебелия
      14 0
      14:22, 26 сеп 2021
      И аз съм тук виждате ли? Кой казва че съм менте?!
    • 17
      Къ
      Кърък
      14 -19
      14:36, 26 сеп 2021
      Гербаджии , нямате право на мнение .Ваз ви видяхме... Виж коментара
    Последни новини