От х:

Днес в x:

7 °C

Тираджии и сутеньори вадят ножове заради проститутки. Аналитичен преглед на печата – 6 август


Тираджии и сутеньори се сбиха за момичета в крайпътно заведение до Хасково, извадили и ножове, съобщава над глава си днешния брой на "Хасковска Марица". Инцидентът станал преди няколко дни, но полицията е премълчала за случая, допълва изданието. По информация на вестника кръчмето било собственост на "мъж с прякор, признат за виновен в сводничество". Изглежда става дума за небезизвестния Мюслюм. Озадачаващо в случая е мълчанието на ченгетата. Но ако човек се порови в публикациите за скандалите в МВР през последните месеци, може би ще си обясни мълчанието.

Вятър и слънце съсипват реколтата, информира още на първа страница изданието. Земеделски производители пресмятат, че излизат на загуба или на нищожна печалба от корнишоните. Хасковските фермери се присъединяват към протестите в страната.

ВиК ремонтите под въпрос, парите кът, информира още вестникът за проведеното вчера съвещание в МРРБ, в което са взели участие и кметове, сред тях и градоначалникът на Свиленград Георги Манолов. Той е посочен и като източник на информацията. Обсъждал се вариант водните дружества да са смесена собственост между държавата и общините.

Отнемат имущество на Роко за близо 2 млн. лв., акцентира изданието на криминалната си страница. Окръжният съд в Кърджали постанови конфискация на имотите му след искане на хасковската комисия "Кушлев". Има и блиц интервю с Роко, който казва: Аз да не съм Радован Караджич? Според кърджалиеца поръчковите действия срещу него били заплаха за световния мир. Роко зове президента да се намеси.
Да плаче ли, да се смее ли човек.

Решетки за братя, пласирали наркотици, информира изданието за вчерашното заседание на хасковския окръжен съд, който реши да остави зад решетките двама братя от Симеоновград – Стефан и Николай Гешеви. Те са част от 11-членната група, арестувана миналия петък.

Газът тръгва към Хасково по ново 29-километрово трасе, пише на 10 страница "Хасковска Марица". На цялата страница е описан проектът на "Ситигаз", който мина през одобрението на всички институции. 15 години Хасково чака синьо гориво, отбелязва изданието.

Темата "Роко" е водеща и за днешния брой на "Новинар юг". Изданието е отделило почти цялата криминална страница за първото удовлетворено от съда искане на хасковската комисия за конфискуване на имущество от престъпна дейност. Вестникът обаче припомня и факта, че Роко осъди България в Страсбург за нарушаване на човешките му права по дело, водено именно в Хасково.

По една тоалетна на 25 000 хасковлии, информира във водещата си публикация на първа страница вестникът. Само четири обществени тоалетни работят в стохилядния град, отбелязва "Новинар юг". Както става ясно в текста, те са с различна степен на цивилизованост.

Хасково става побратим с португалския Визеу, акцентира на втора страница изданието.
Утре кметовете Георги Иванов и Фернандо Руаш подписват споразумението за побратимяване.

Дренаж за 39 000 лева в узунджовския разсадник, информира още вестникът. "Екопрогрес" мести оранжериите преди празника на Хасково, допълва изданието.

Войнствен стих в Ески джамия – единствен на Балканите, пише "Новинар юг" в голям материал на 6 и 7 страница. Но по-интересно сякаш е допълнението по темата в поддържащата публикация по-долу, озаглавена "Капитан Георгиев е убитият край Книжовник незнаен воин". Става дума за прострелян от турски гранични части български войник преди началото на Балканската война. Миналата година бе открит паметник край селото, но въпреки усилията на мнозина името на войника не изскочи от забравата. С разбулването на историята се е заела Красимира Узунова от хасковския исторически музей. Тя открила името на убития в брой на вестник "Развитие", излизал по онова време в Симеоновград.

Това бяха основните теми в днешния хасковски печат. Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще е най-добре, ако се отдадете на пълна почивка. Позволете си го дори само през един ден от седмицата. Помислете за себе си и за неща, които да ви освежат. Предложение за вечерта ще ви мотивира за промяна на външния ви вид. Не пренебрегвайте онова, което ви предлага сърдечния партньор.
21 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се чувствате в добра физическа и психическа форма и наред със своите задачи ще се включите активно в решаването и на обществените. Ще изпълните както своите, така и очакванията на другите към вас. Волята ви ще укрепне, ще се освободите от съмненията и тревогите си, а пътя ви ще стане по-ясен.
21 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Каквито и усилия да ви струва това останете си в къщи днес и се опитайте да бъдете максимално полезни на себе си и на семейството си. Със свежото си чувство за хумор ще успеете да създадете приятна атмосфера около себе си. Поканете приятели на вечеря и се забавлявайте.
21 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите времето си в проучване на нова дейност, от която очаквате добри доходи. За да напреднете по-бързо се съветвайте с хора, които са запознати с материята и се ползвайте от опита им. Изчистете съзнанието си от тревожни мисли и се посветете на главното, ще успеете.
21 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Пригответе се за работа. Неотложни ангажименти ще приковат вниманието ви. Умората обаче, ще ви накара да потърсите пътища за развлечения и релаксация. И независимо от всичко трябва да се погрижите за дома, децата и родителите си. Останете търпеливи, запазете спокойствие.
21 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Доброто сътрудничество, което градите с партньорите ви се отразява позитивно на мисленето, работата и печалбите ви. Но мислете за себе си, бъдете по-рационални по отношение изразходването на енергията си и не се разпилявайте излишно. Романтично запознанство и начало на дълга връзка.
21 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Поради многото си ангажименти днес ще решавате проблемите си в движение, но грижата ви за другите ще е от първостепенна важност за вас. Възможни са затруднения от технически характер, но ще се справите. Отношенията с човек от обкръжението ви могат да се изгладят с компромиси и от двете страни.
21 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нерешени проблеми от личен характер ще ви занимават и привеждат в активност. Бъдете прагматични и не отхвърляйте съвети и помощ. Чуждият опит също може да ви бъде полезен. Сигурно е, че няма да пренебрегнете интересите си и ще ги отстоявате докрай. Здравето ви се нуждае от повече грижи. Нуждаете се от повече ведрина в живота си.
21 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще постигнете спокойствие и ще балансирате по важност приоритетите си. Наред с това ще се погрижите за дома и семейството си. По отношение на общ проблем ще трябва да предприемете по-решителни стъпки за да го приключите в срок и добре за всички ви. Очакванията ви ще се сбъднат и ще се поздравите с успех.
21 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За да не останете разочаровани, не хранете прекалени очаквания към никого. Ще бъдете щастливи, ако станете по-малко претенциозни към другите. Отнесете се великодушно към стоящите по-долу от вас и ги насърчете. Проблем може да се окаже неразбирането, което ще срещнете от специален за вас човек. Имайте търпение и не налагайте мнението си.
21 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще въвеждате ред в делата си и без затруднение ще създавате нови познанства. Наред с това ще преосмислите отношенията си с някого, който с поведението си влияе деструктивно на мислите и решенията ви. Следвайте разума и сърцето, това ще ви помогне с достъпни средства да постигнете намеренията си.
21 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Вероятно интуицията ви подсказва да си останете в къщи днес. От друга страна не е изключено ваши добри приятели да ви отправят съблазнително предложение за веселба навън. Делови ангажименти също ще ви изкушават да напуснете леглото днес.
21 яну 2021
Последни новини