От х:

Днес в x:

12 °C

Тираджии и сутеньори вадят ножове заради проститутки. Аналитичен преглед на печата – 6 август


Тираджии и сутеньори се сбиха за момичета в крайпътно заведение до Хасково, извадили и ножове, съобщава над глава си днешния брой на "Хасковска Марица". Инцидентът станал преди няколко дни, но полицията е премълчала за случая, допълва изданието. По информация на вестника кръчмето било собственост на "мъж с прякор, признат за виновен в сводничество". Изглежда става дума за небезизвестния Мюслюм. Озадачаващо в случая е мълчанието на ченгетата. Но ако човек се порови в публикациите за скандалите в МВР през последните месеци, може би ще си обясни мълчанието.

Вятър и слънце съсипват реколтата, информира още на първа страница изданието. Земеделски производители пресмятат, че излизат на загуба или на нищожна печалба от корнишоните. Хасковските фермери се присъединяват към протестите в страната.

ВиК ремонтите под въпрос, парите кът, информира още вестникът за проведеното вчера съвещание в МРРБ, в което са взели участие и кметове, сред тях и градоначалникът на Свиленград Георги Манолов. Той е посочен и като източник на информацията. Обсъждал се вариант водните дружества да са смесена собственост между държавата и общините.

Отнемат имущество на Роко за близо 2 млн. лв., акцентира изданието на криминалната си страница. Окръжният съд в Кърджали постанови конфискация на имотите му след искане на хасковската комисия "Кушлев". Има и блиц интервю с Роко, който казва: Аз да не съм Радован Караджич? Според кърджалиеца поръчковите действия срещу него били заплаха за световния мир. Роко зове президента да се намеси.
Да плаче ли, да се смее ли човек.

Решетки за братя, пласирали наркотици, информира изданието за вчерашното заседание на хасковския окръжен съд, който реши да остави зад решетките двама братя от Симеоновград – Стефан и Николай Гешеви. Те са част от 11-членната група, арестувана миналия петък.

Газът тръгва към Хасково по ново 29-километрово трасе, пише на 10 страница "Хасковска Марица". На цялата страница е описан проектът на "Ситигаз", който мина през одобрението на всички институции. 15 години Хасково чака синьо гориво, отбелязва изданието.

Темата "Роко" е водеща и за днешния брой на "Новинар юг". Изданието е отделило почти цялата криминална страница за първото удовлетворено от съда искане на хасковската комисия за конфискуване на имущество от престъпна дейност. Вестникът обаче припомня и факта, че Роко осъди България в Страсбург за нарушаване на човешките му права по дело, водено именно в Хасково.

По една тоалетна на 25 000 хасковлии, информира във водещата си публикация на първа страница вестникът. Само четири обществени тоалетни работят в стохилядния град, отбелязва "Новинар юг". Както става ясно в текста, те са с различна степен на цивилизованост.

Хасково става побратим с португалския Визеу, акцентира на втора страница изданието.
Утре кметовете Георги Иванов и Фернандо Руаш подписват споразумението за побратимяване.

Дренаж за 39 000 лева в узунджовския разсадник, информира още вестникът. "Екопрогрес" мести оранжериите преди празника на Хасково, допълва изданието.

Войнствен стих в Ески джамия – единствен на Балканите, пише "Новинар юг" в голям материал на 6 и 7 страница. Но по-интересно сякаш е допълнението по темата в поддържащата публикация по-долу, озаглавена "Капитан Георгиев е убитият край Книжовник незнаен воин". Става дума за прострелян от турски гранични части български войник преди началото на Балканската война. Миналата година бе открит паметник край селото, но въпреки усилията на мнозина името на войника не изскочи от забравата. С разбулването на историята се е заела Красимира Узунова от хасковския исторически музей. Тя открила името на убития в брой на вестник "Развитие", излизал по онова време в Симеоновград.

Това бяха основните теми в днешния хасковски печат. Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
28 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
28 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
28 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
28 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
28 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще търсите нови форми за изява на талантите си, преминавайки през деня в забързано темпо. Ще получите известия, които ще ускорят процесите в живота ви. Запознанство или утвърдена връзка ще ви създаде приятни емоции. С внимание ще се отнесете към проблемите на близък човек и ще му помогнете да ги преодолее.
28 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В професионален план денят е прекрасен и на мнозина им предстои служебно повишение. Ако сте безработни днес имате много добри шансове да промените това положение. Бъдете упорити и настоятелни. Със сигурност ще успеете.
28 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изразете доброто си отношение към хората, с които общувате и делата ви ще се подреждат така, както ги предвиждате. С настроение ще разгърнете сили в много посоки, което неминуемо ще се отрази на живота ви. Не сте от хората, които чакат на готово и днес ще го потвърдите отново.
28 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще откриете перспектива за себе си в разработването на нов проект и акуратно ще се захванете с него. Без да губите време, ще направите нужните проучвания и ще намерите хората, с чиято финансова подкрепа ще го реализирате. Отношенията ви с постоянния партньор са променливи, проявете повече активност и не чакайте наготово решенията му.
28 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще фокусирате върху себе си вниманието на много хора, което ще повдигне и без това високото ви самочувствие. Лесно ще създавате нови приятелства и връзки. Работата ще ви отрезви, налагайки ви строг и делови подход към текущите ви задачи. Не се щадете, когато трябва да покажете готовност за взаимопомощ.
28 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще защитите позицията си по въпроси, касаещи бизнеса, финансите и не на последно място личния ви живот. Ще работите по осъществяване на програмата си и по-малко ще се съобразявате с мнението на другите. Но ще ви се наложи да проявите разбиране и към обща тема, зачитайки и мнението на партньорите си.
28 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Предприемате рискована операция, но сте силно убедени в успеха си. Ще сполучите, ако не действате прибързано и не правите непременно онова, което сте решили. Много биха ви помогнали съветите на близки и колеги, особено на онези от тях с повече опит. Мислете в перспектива, а не единствено в настоящето, това ще ви помогне да вземете правилното решение.
28 окт 2020
Последни новини