От х:

Днес в x:

Тираджии и сутеньори вадят ножове заради проститутки. Аналитичен преглед на печата – 6 август


Тираджии и сутеньори се сбиха за момичета в крайпътно заведение до Хасково, извадили и ножове, съобщава над глава си днешния брой на "Хасковска Марица". Инцидентът станал преди няколко дни, но полицията е премълчала за случая, допълва изданието. По информация на вестника кръчмето било собственост на "мъж с прякор, признат за виновен в сводничество". Изглежда става дума за небезизвестния Мюслюм. Озадачаващо в случая е мълчанието на ченгетата. Но ако човек се порови в публикациите за скандалите в МВР през последните месеци, може би ще си обясни мълчанието.

Вятър и слънце съсипват реколтата, информира още на първа страница изданието. Земеделски производители пресмятат, че излизат на загуба или на нищожна печалба от корнишоните. Хасковските фермери се присъединяват към протестите в страната.

ВиК ремонтите под въпрос, парите кът, информира още вестникът за проведеното вчера съвещание в МРРБ, в което са взели участие и кметове, сред тях и градоначалникът на Свиленград Георги Манолов. Той е посочен и като източник на информацията. Обсъждал се вариант водните дружества да са смесена собственост между държавата и общините.

Отнемат имущество на Роко за близо 2 млн. лв., акцентира изданието на криминалната си страница. Окръжният съд в Кърджали постанови конфискация на имотите му след искане на хасковската комисия "Кушлев". Има и блиц интервю с Роко, който казва: Аз да не съм Радован Караджич? Според кърджалиеца поръчковите действия срещу него били заплаха за световния мир. Роко зове президента да се намеси.
Да плаче ли, да се смее ли човек.

Решетки за братя, пласирали наркотици, информира изданието за вчерашното заседание на хасковския окръжен съд, който реши да остави зад решетките двама братя от Симеоновград – Стефан и Николай Гешеви. Те са част от 11-членната група, арестувана миналия петък.

Газът тръгва към Хасково по ново 29-километрово трасе, пише на 10 страница "Хасковска Марица". На цялата страница е описан проектът на "Ситигаз", който мина през одобрението на всички институции. 15 години Хасково чака синьо гориво, отбелязва изданието.

Темата "Роко" е водеща и за днешния брой на "Новинар юг". Изданието е отделило почти цялата криминална страница за първото удовлетворено от съда искане на хасковската комисия за конфискуване на имущество от престъпна дейност. Вестникът обаче припомня и факта, че Роко осъди България в Страсбург за нарушаване на човешките му права по дело, водено именно в Хасково.

По една тоалетна на 25 000 хасковлии, информира във водещата си публикация на първа страница вестникът. Само четири обществени тоалетни работят в стохилядния град, отбелязва "Новинар юг". Както става ясно в текста, те са с различна степен на цивилизованост.

Хасково става побратим с португалския Визеу, акцентира на втора страница изданието.
Утре кметовете Георги Иванов и Фернандо Руаш подписват споразумението за побратимяване.

Дренаж за 39 000 лева в узунджовския разсадник, информира още вестникът. "Екопрогрес" мести оранжериите преди празника на Хасково, допълва изданието.

Войнствен стих в Ески джамия – единствен на Балканите, пише "Новинар юг" в голям материал на 6 и 7 страница. Но по-интересно сякаш е допълнението по темата в поддържащата публикация по-долу, озаглавена "Капитан Георгиев е убитият край Книжовник незнаен воин". Става дума за прострелян от турски гранични части български войник преди началото на Балканската война. Миналата година бе открит паметник край селото, но въпреки усилията на мнозина името на войника не изскочи от забравата. С разбулването на историята се е заела Красимира Узунова от хасковския исторически музей. Тя открила името на убития в брой на вестник "Развитие", излизал по онова време в Симеоновград.

Това бяха основните теми в днешния хасковски печат. Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини