От х:

Днес в x:

Тарторът и две хероинови мулета в ареста, три- под гаранция

Хероиновите мулета в съда: Станимир Йосков, Митко Асенов, Гочо Емилов и Митко Илиев

Соченият за организатор на бандата, която бе спипана с 53 кг. хероин на Капитан Андреево – Юсуф Хашим, остава в ареста с постоянна мярка „задържане под стража”. Заедно с него ще търкат наровете в килиите Митко Илиев и Митко Асенов от Свиленград. Това реши днес окръжният съд в Хасково.

Под парична гаранция от по 5000 лева бяха освободени Лиляна Рашкова и Гочо Емилов, а Станимир Йосков излиза на свобода срещу 2000 лева.

Бандата бе спипана да пренася през границата хероин в туби с перилен препарат. Организаторът Юсуф Хашим имал склад и магазин в ромската махала на Пловдив, където пристигала стоката.

Както МВР обяви в средата на изтеклата седмица, мулетата - от Свиленград и Ямбол, пренасяли от Одрин за боса си в Пловдив различни стоки – храни, бебешки пелени, перилни препарати, цигари. По собствените им признания упражнявали тази дейност от близо година. Пак по техни признания за туба с перилен препарат получавали по 5 лева. За по-дребните стоки – по лев-два.

Засечката станала, когато митничарите забелязали, че тубата в колата на Митко Илиев има срязано и впоследствие залепено дъно. Те отворили бидона и открили под препарата „Доместос” пакети с хероин.

Митко Илиев признал (след беседа с полицаите), че в идващите след него коли на негови роднини има още три бидона. Веднага била организирана акция, в която се включили и антимафиотите от Хасково. Така хайката уловила още три от тубите.

Особено е любопитна съдбата на третия бидон. След като узнал, че има проблем със злополучните туби, Гочо Емилов изхвърлил своята от колата. На нея веднага се натъкнал случаен куфарен търговец – Сашко от Ямбол, който не повярвал на късмета си – цял 30-литров бидон с „Доместос” стои безпризорен на пътя. Грабнал го веднага, но в този миг го заклещили полицаите. На въпроса чия е тубата, Сашко от Ямбол отвърнал: „Моя е” и така сам се набутал между шамарите, защото в бидона имало порция от пратката – 17 кила хероин.

Разследващите обаче бързо се досетили, че Сашко от Ямбол е злощастна жертва на обстоятелствата и след кратък престой зад решетките го освободили.

Защитната версия на обвиняемите гласеше, че свиленградчаните не подозирали какво има в тубите. Митко Илиев, който бил дясната ръка на тартора Юсуф, товарел стоката в Одрин от посочен от боса адрес. На Капъкуле той разпределял багажа между родата, за да минат българската граница с по-малко стока във всяка кола, което ги прави безмитни. Иначе цялото количество било в търговски бройки и щяло да бъде обложено с налози.

Многобройна рода на обвиняемите от Свиленград окупира в съботния следобед сградата на съда в Хасково. Те обаче не бяха допуснати в съдебната зала.

Тодор Кръшков

Соченият за бос на хероиновата банда Юсуф Хашим

Лиляна Рашкова ще излезе под гаранция от 5 бона
Многобройната рода остана извън съда
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини