От х:

Днес в x:

Арестуван за братоубийство не разбрал, че заклал брат си

Ваньо Желязков Костов отива в съда

49-годишният Ваньо Желязков от Хасково така и не разбрал, че пробол смъртоносно в сърцето по-малкия си брат Павел. Едва в арестта научил за смъртта на роднината си и изпаднал в депресия. С такъв мотив адвокат Боряна Делчева пледира пред хасковският окръжен съд Ваньо да дочака делото под домашен арест, вместо исканата от пропурора постоянна мярка „задържане под стража“. Съдия Йонко Георгиев обаче не се смили и остави братоубиеца зад решетките.

Кървавата трагедия се разиграла вечерта в понеделник. След пиянски запой между Ваньо и Павел двамата братя се сбили, а в мелето по-малкия с 4 години Павел бил прободен с нож в гърдите. Драмата се разиграла пред очите на майка им Керана, която пострадала в опита си да разтърве братята. Пред хасковският окръжен съд днес Ваньо разви друга версия. Той си бил в стаята, когато чул брат му да крещи на майка им в коридора. В последните дни заради скандалите на Павел често идвала полиция и Ваньо излезнал да направи забележка на брат си. Междувременно подострял клечка кибрит и мимоходом излязъл с ножа в ръка. По думите му, в момента на излизането, получил силен удар в главата изотзад. Обърнал се рязко и неволно ударил с ножа брат си в гърдите. Не знаел обаче, че му нанесъл смъртоносна рана. 

Пристигналата на място линейка само констатирала смъртта на мъжа. Ударът е бил в сърцето и вероятно края е настъпил незабавно. 

Пред съда свидетелстваха и майката и лелята на братята. От показанията се разбра, че малко преди свадата Павел се прибрал в къщи с пвц бутилка, пълна с жълта течност, вероятно ракия. 

Братята често пийвали и макар да били кротки хора, алкохолът ги предизвиквал на бой. Според комшиите често стигали до свирепи скандали. Имали още двама братя и сестра, които работели в чужбина. Самите те обаче били без постоянна работа и припечелвали от тук от там като надничари.

Г.Христов 

Задържаният не разбрал, че в мелето убил брат си
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини