От х:

Днес в x:

2 °C

Щабът на бедствията зад решетки, при бедствие – голям зор

Решетката, която затапва 3 и 4 етаж

Областният щаб на Гражданска защита за реагиране при бедствия и аварии, който се намира на 4 етаж в сградата на областната администрация в Хасково, е затапен с метална решетка. Заграждението е на централното стълбище и затваря 3-ия етаж, където се намира областната земеделска служба, както и самата Гражданска защита на 4-ия етаж. За всеки случай вратата на решетката е заключена и с катинар.

При инцидент служителите от двете звена, 50-60 на брой, трябва да се евакуират по задните стълби, които обаче не са толкова широки като парадните. Освен тях единственият достъп до 3 и 4 етаж е с асансьор. При земетресение обаче електрозахранването се изключва аварийно.

„Нямам ключ от решетката. Дежурните в Гражданска защита също нямат“, коментира за Haskovo.net шефът на областната служба „Гражданска защита“ Людмил Иванов. По неговото експертно мнение тази решетка на третия етаж не трябва да я има, защото би затруднила евакуацията на служителите при бедствие. Струпването на много хора на задния вход може да доведе до наранявания.

Металната решетка на третия етаж на сградата е поставена по времето на Георги Зарчев като областен управител. Според шефа на сигурността в администрацията Стефан Марков въпросната решетка не пречи. Поставянето й се наложило, защото службите в сградата имали различен статут, макар всичките да са държавни. По думите му нямало проблем, защото в отдела по сигурност в областната администрация (на втори етаж) имало дежурен 24 часа в денонощието. При инцидент той трябвало да отключи решетката.

(Това е повече от съмнително, защото при земетресение например хората обикновено бягат надолу по стълбите и много рядко нагоре – б. а.).

Експертът по сигурността в администрацията на губернатора Румен Данев обясни за Haskovo.net тези неща по телефона, защото пътуваше за Кърджали, където се провежда национално учение за реагиране точно при земетресение. Той допълни, че е готов да коментира темата в петък, след като овладеят ситуацията със земетресението в Кърджали.

Тодор Кръшков

За всеки случай има и катинар
Щабът на бедствията заседава учебно на 4 етаж. Кой ще ги спасява при истинско бедствие?
Сградата на областната администрация
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят за някои от вас е от особена важност. Постъпките, които ще направите днес биха могли да променят посоката на живота ви. Мислете какво правите, и ако сте сигурни в желанията си не се колебайте. Шансът да успеете е значителен. Обещаващ е и новият подход, който внасяте в работата си.
02 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Част от вас предпочитат да се отдадат на професионални занимания и няма да сбъркат. Днес шансовете ви за успех са изразени. Други имат нужда от почивка и развлечения и с удоволствие приемат отправена към тях покана. Емоциите са в изобилие, но това привлича околните към вас.
02 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
На работното място са възможни конфликти. Ако сте по-търпеливи и дипломатични те могат да се предотвратят. Това се отнася и до семейството ви. Поставяйте си краткосрочни планове и ги следвайте. Така ще стигнете по-бързо до мечтите си. Промяна във външния вид ще ви донесе настроение и ще повиши желанията ви.
02 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Този ден едва ли ще ви поднесе изненади, но ще бъде добър за вас. Имате възможност да свършите доста полезни неща, които впоследствие до голяма степен ще улеснят работата ви. Не пренебрегвайте проблема на ваш близък човек.
02 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заемате се с работа през този ден, тъй като имате много задължения, на които не сте успели да обърнете достатъчно внимание през изминалата седмица. Във ваша полза ще ви бъде човек, на когото сте направили услуга. В личен план ви очакват недоразумения ако не оправдаете навреме очакванията на сърдечния си партньор по определен въпрос.
02 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
02 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не насилвайте обстоятелствата, ситуацията ще се избистри от само себе си. Внимавайте с финансовите претенции на роднини. Може да не с продиктувани от безкористни чувства. Ако се случи така, че ви се провали среща с интимния партньор, вината не е задължително у него. Бъдете дипломатични и толерантни. Не допускайте излишни разходи.
02 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Неутолима жажда за приключения ще ръководи постъпките ви днес. С присъщата си находчивост и ентусиазъм ще успеете да преобразите и вдъхнете живот и на най-тривиалните обстоятелства. Успехът ви сред противоположния пол придобива застрашителни размери. Успокойте малко темпото, дайте си почивка.
02 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Имате много нови намерения и различни идеи за осъществяването им. Ако прекарате твърде много време в колебания обаче е твърде възможно да изпуснете добрите възможности, които имате. Доверете се на мнението на хората около вас, които са склонни да ви съдействат във всеки един момент. Стабилизирате отношенията си с човек, с когото не сте се виждали отдавна.
02 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предвид желанията и следвайки развитията в живота си, ще вземете правилните решения. Без умора ще се захванете с разработването на конкретна задача, предвиждайки чрез нея да подобрите финансите си. За други се очертава пътуване или организиране на семейно тържество.
02 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не смесвайте отговорностите си с отношението ви към околните. Овладейте вълненията си и не пречете на другите да си вършат работата. Не допускайте успехите ви да са за нечия друга сметка освен вашата. Правете го чистосърдечно и без излишна показност, другото е лицемерие и не води до никъде.
02 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Общуването ви с подобни на вас, целенасочени и духовни хора е тласък за развитието ви. Без усилия ще привличате към себе си онези, с които споделяте еднакви ценности и заедно ще творите. Ще ви занимават и проблемите на близките ви, за тях вие сте спасителен пояс във всяка ситуация.
02 дек 2020
Последни новини