От х:

Днес в x:

Салдо: Ченге и трима митничари зад решетките

Двайсетачка-рушвет. Снимка: МВР

Трима митничари и униформен от Гранична полиция са зад рeшетките след проведената вчера зрелищна акция на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от МВР.

При претърсванията са открити пари в евро и турски лири в кошчета за отпадъци, в пакетчета за захар и в корпуса на радиокасетофон и телевизор. На тримата митничари Д.Д. , С.П. и Н.Д. и на граничния полицай М.Б. са наложени мерки за неотклонение.

Операцията на ГДБОП и дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР бе проведена под контрола на сафийска градска прокуратура. Проверявани са били митниците, гранична полиция и „Пътни такси и разрешителни“. Повод за акцията са били сигнали от фирми-превозвачи и граждани за корупционни практики на граничния пункт.

Проверени са били 8 трасета за вход и изход за пътнически автомобили, автобуси и камиони. Както Haskovo.net писа още вчера, входът на държавата бе блокиран за повече от 5 часа. Пропускане е било осигурено само на лица с дипломатически статут, болни и пътуващи с малки деца. В 16.00 е започнало пропускането на влизане през ГКПП”Капитан Андреево” а в 18.00 часа е било изцяло нормализирано движението и в двете посоки – вход и изход на граничния пункт.

Операция”Граница” ще продължи и през следващата седмица, уверяват от вътрешното министерство.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини