От х:

Днес в x:

ОДП призна: Шефът на КАТ Хасково е уволнен дисциплинарно

Началникът на сектор КАТ към ОДП Хасково Недялко Колев е уволнен дисциплинарно със заповед на министъра на вътрешните работи, призна днес официално заместник директорът на ОДП Христо Кирчев. Мотивите в заповедта на министъра са във връзка са нарушаване на разпоредби от закона за МВР, както и за погазване на етичния кодекс и уронване престижа на службата. Наказанието е и за тежки нарушения на служебната дисциплина, занижен контрол и деклариране на невярно обстоятелство при регистриране на МПС. Със същата заповед е уволен дисциплинарно и полицейския инспектор от КАТ Румен Георгиев. Омахването му е мотивирано с тежки нарушения – приемане на документи и заверка на заявления за регистрация на МПС от неупълномощени лица, както и регистрация на автомобили без проверка на данните.



За уволненията на двамата шефове от КАТ вестниците писаха отдавна, последната публикация е от днес. Досега от ОДП отричаха това да е факт. Според Христо Кирчев заповедта на министъра за дисциплинарното уволнение е от 25 юли, т. е. миналия петък, макар да бе обявена едва днес.

Няма назначен нов шеф на КАТ Хасково, казаха още от ОДП. Длъжността временно ще се изпълнява от Ивайло Иванов, който е най-старши.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини