От х:

Днес в x:

Пенсионери се оплакаха на Йовчева от Марица

Възрастни свиленградчани изразиха загриженост за състоянието на река Марица, чието корито се нуждае от почистване. Проблемът бе поставен вчера пред областния управител Райна Йовчева на срещата й с хората от третата възраст. При обилни валежи затлаченото легло на реката може да доведе до наводнения, оплакаха се пенсионерите.
Губернаторката обясни, че решението е в разработването на проекти от ангажирани институции, а областната администрация е готова да помогне с информация и координиране.

Като друг наболял проблем пенсионерите от граничния град посочиха неуредиците с канализацията на кв. "Гебран". Докладът на ЕК също бе дискутиран на срещата. Най-много бяха питанията относно пенсиите. Защо служители в една администрация, на един и същи пост, но пенсионирани в различно време, получават различни по размер пенсии, бе въпросът на гражданка. Това е актуален проблем, в момента той се разисква в Комисията по труда и социалната политика към НС и се очаква скоро да бъде разрешен, каза Райна Йовчева.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини