От х:

Днес в x:

Данъчните: вечер сервират ракията без касов бон

Кафенета в парк Кенана не издават касови бележки, установила проверки на НАП-Хасково. Акцията по заведения, които лятно време работят на открито, обхвана още крайни квартали на областния град, където също било констатирано, че вечерно време приходите от продажби на напитки не се отчитат, въпреки че в обектите има регистрирани фискални апарати. Търговците ще бъдат санкционирани с актове за административни нарушения, като минималната възможна глоба е 200 лева. Общо 486 проверки извършиха инспекторите от НАП-Хасково през миналия месец, като в 196 случая те са завършили с актове за нарушения на данъчното или осигурителното законодателство.

След сигнали на граждани през месец юни НАП-Хасково глоби магазин за антифриз и масла за автомобили в областния град. В обекта липсвала всякаква документация с данни за дневен и месечен оборот. Дотук са издадени два акта, ревизията на търговеца продължава. Глобени след жалби са още сервиз за авторемонтни услуги и фирма за строителни услуги, която не е издала фактури за извършени ремонти.

През последните седмици значително зачестиха сигналите на граждани за липса на осигуровки. В 90% от случаите те се оказват основателни и завършват със санкция за работодателя. НАП-Хасково призовава при подаване на жалби, лицата да бъдат коректни и обстоятелствени при поднасяне на информацията, както и при възможност да прилагат доказателствени документи като например фишове или бележки за изплатени суми.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини