От х:

Днес в x:

Арестуваните хасковлия и германец имали цяла лаборатория за дрога

Цяла лаборатория за обработка на марихуана, както и оранжерийно производство на разсад откриха полицаите във вила в местността "Каменец" край Хасково. Обискът бе направен след задържането на 21-годишния Венцислав Живков Желязков насред плантацията му край с. Крепост вчера.

Полицаите действали по сигнал, че в местността се отглежда странна култура, приличаща на марихуана. Отишлите на място полицаи с изненада установили, че става дума за старателно поддържана градина, край която имало приготвени купчини с градинска почвена смес, съдове за напояване и инструменти.



Криминалистите заложили край нивата секретен пост и още същия ден стопаните пристигнали с джип "Сузуки Самурай". Младият Венцислав бил задържан на място, а съдружникът му духнал с джипа.

По-късно арестуваният признал, че избягалият е германският гражданин Томас Кибе. Той е от гр. Кил, а в България пристигнал през февруари тази година и се установил временно в с. Крепост. Немецът също бил задържан по-късно в Хасково.



За първи път виждаме така старателно подготвена за марихуната градина, каза днес на брифинг шефът на отдел "Полиция" към ОДП Хасково Христо Кирчев. По думите му досега са откривали саморасли храсти на запустели терени, а сега се натъкнали на грижливо поддържана нива.

Във вилата край Хасково се извършвало професионално производство на разсад, обработвала се листната маса, следяла се стриктно температурата. Полицаите открили уреди и инструменти, някои от които доста скъпи. Акумулаторното хилти, което открихме там, струва около 3000 лева, информира Христо Кирчев. По думите му инструментът е бил предназначен за пробиване на дупки в скалисти и труднодостъпни местности. Така двамата възнамерявали да скрият реколтата си от чужди очи.



Защитната версия на двамата задържани засега била, че смятали да произвеждат конопени въжета. В петък в димитровградския съд ще бъде внесено искане за постоянна мярка "задържане под стража" на двамата.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини