От х:

Днес в x:

Тютюн за 50 бона изгоря в сушилня

Набран тютюн за близо 50 000 лева изгоря в пожар в късния следобед днес. Огънят тръгнал от двата края на сушилните в стопанския двор на село Клокотница и бързо обхванал сухите листа.

Поминъкът на три семейства изгоря в пожара. На мястото пристигна кметът на селото Евгени Трендафилов. Два екипа огнеборци от Хасково потушиха пламъците, но тютюнът вече бе изгорял.



Според хора от селото огънят вероятно е тръгнал от незагасена цигара на някой от пастирите, които обикаляли със стадата си край стопанския двор. Според други версията за умишлен палеж е по-вероятна поради факта, че огънят е тръгнал от двата срещуположни края на сушилнята.



В стопанския двор се съхранява и селскостопански инвентар на Гочо Гочев. Той е един от арендаторите, чието жито изгоря преди няколко дни в голям пожар между селата Горски извор и Светлина. Тогава огънят погълна около 600 декара неожънато жито. Арендаторът също смята, че пожарът не е случаен.

Самите пожарникари имат известни съмнения. На мястото е извикана следствена група, която да установи причините за пожара.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини