От х:

Днес в x:

15 °C

Закриват елитни паралелки, подпалиха тютюн за 50 бона. Аналитичен преглед на печата

Подпалиха низи тютюн за 50 000 лева, гласи голямото заглавие над главата в днешния съботен брой на "Хасковска Марица". Огънят лумнал в стопанския двор на с. Клокотница около 15. 00 часа вчера. Подозират умишшлен палеж, поминъкът на три семейства унищожен от пламъците.

Закриват три елитни паралелки в Харманли и Димитровград, съобщава в челния си материал на първа страница изданието. Съкращенията идват след приключилото първо класиране на седмокласниците. Наесен няма да има клас по немски в димитровградската езикова гимназия, по икономическа информатика в същия град и по информационни технологии в Харманли.
Редуцирането на паралелките бе прогнозирано още преди кампанията. Делегираните бюджети ограничиха парите за всяко школо според броя на децата и от инспектората по образование утвърждаваха колкото паралелки си искат училищата преди приемните изпити. Резултатите показаха, че някои школа са казали "хоп" преди да скочат.

Най-старият университет в Европа с филиал в Хасково, акцентира на първа страница вестникът. Идеята медицинският университет в Монпелие да разкрие свой филиал в града е още на етап разговори. Ако амбициозната идея се реализира, това наистина ще бъде сериозно постижение за Хасково в опитите му да се превърне в увиверситетски град.

Доматите изчезнаха, цената им скочи двойно, информира изданието от втора страница. Става дума за борсата в Любимец. Причината – тази година стопаните произвели по-малко от червения зеленчук. Дините обаче паднали до 30 стотинки. В Хасково все още държат висока цена.

Евродепутат с приемна в Хасково, е друг акцент от страницата. Маруся Любчева щяла да изслушва граждани по въпросите на селското стопанство.
Тая дали знае от коя страна се хваща мотиката?
Нашият земеделец си има осъвременена приказка: Акъл не ща, евро ми дай. Ама те еврото си го стискат за свои фирми, щедри са само на приемни и приказки.

ДДС изяжда печалбата на "Тих труд", пише вестникът по повод днешния празник на съюза на глухите. От 400 работници някога в предпириятието сега са останали едва 64. Дори мястото на управителя било вакантно.
Май наистина е зле положението, щом и началническият стол е свободен.

Депутатът Атанас Атанасов на среща с харманлийци, съобщава изданието. Генералът-антикорупция щял да дойде идния петък.
Харманли трепери отсега.

В събота "Хасковска Марица" излиза с две приложения. "BG жена" залага на вечно актуалното заглавие "SOS! Жена зад волана", а "Арена" – на проблема с изтичането на лекари зад граница.

Повече – в дебелия съботен брой на "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Снабдете се с повече информация, отнасяща се до професионалните ви проекти. Амбициите ви са осъществими, но трябва повече работа. Отлагайки нещата, няма да постигнете напредък, за това съчетайте усилията си с човек от обкръжението ви. Увереността, с която печелите доверие ви помага да сте в крак с новостите.
20 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви ще е много днес, затова бъдете пределно концентрирани. Опитайте са да свършите всичко, което се изисква от вас. Възможно е околните да ви занимават със странични проблеми, но не позволявайте това да се случи. Нямате основания да се съмнявате в искреността на свой близък.
20 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пристъпвате към осъществяването на свой проект, върху който работите от доста време. С изявите си ще впечатлите хора, които бихте желали да имате за партньори. Ще последват препоръки и добри предложения. Не си губете времето с човек, имащ други предпочитания. Ако трябва да правите компромиси, не се колебайте.
20 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не прекалявайте с пазаруването днес, тъй като финансовото ви състояние не е завидно. Помислете за отношението си към околните, дали това е най-доброто, на което сте способни. Опитайте се да приемете неприятни новини хладнокръвно, без излишни емоции.
20 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
20 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще бъде добър ден за вас, особено по отношение на личния ви живот. Приятната новина, която ще чуете, ще ви накара да летите от радост. Очакват ви хармонични отношение с вашия любим човек. Пожелайте си тези хубави моменти да не ви напускат никога. Работата ще ви се стори досадна, но ще се справяте без усилия.
20 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Обичани сте и днес отново ще получите потвърждение за любовта на човека, с когото споделяте общи интереси и други вълнения. Работещите с документи и пари да повишат вниманието си, всяка разсеяност би им струвала скъпо. Предложения, свързани с бъдещи реализации ще ви накарат да предприемете и съответните действия.
20 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Пред вас се разкриват перспективи, които ви помагат с лекота да постигате целите си. Умеете да говорите убедително и това ви прави предпочитани и интересни, а също и успешни. Не пренебрегвайте мнението на колегите си, в даден момент ще ви бъде полезно и ще ви подтикне към действия.
20 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В повече работа ще премине деня ви. Срочни ангажименти и семейни задачи ще ви подтикнат да потърсите и друга възможност за справяне с проблемите си. Но, ако в нечие присъствие откриете дразнител, не бързайте да късате мостовете. Овладените емоции са по-добър съветник от желанието да си кажете всичко, което ви притеснява.
20 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Приятна личност ще ви напомни отминали събития, от които сте запазили добри спомени и чувства. Няма да ви бъде трудно да осъзнаете пропуските си и да ги наваксате. Внимателно подбирайте храната си, имате нужда да разнообразите менюто си. Повече предпочитайте плодове и зеленчуци и по-малко на месо с мазнини.
20 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
И днес ще продължи успешният ви ход напред. Ако трябва отложете някои свои ангажименти и отделете повече време за близък, който се нуждае от съдействието ви. Помощта ви ще бъде полезна и навременна. Някои от вас ще пътуват по служебни дела. Бъдете внимателни при шофиране и не предприемайте рисковани изпреварвания.
20 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да разнообразите деня си, пък било то и по нетрадиционен начин. Малка промяна в плановете няма да ви навреди кой знае колко, дори напротив. Това ще ви открие неподозирани хоризонти и перспективи. Хората около вас се възхищават на активността ви и способността да поемате отговорности.
20 окт 2020
Последни новини