От х:

Днес в x:

Куйович пак отложен, митничар прехвърлил от затвора имоти за 1 млн. лв.

Процесът срещу соченият за наркобос Будимир Куйович бе отложен след продължило цял ден съдебно заседание при закрити врати. Причина за отлагането е искане на адвокатите на четиримата подсъдими за преразпит на свидетели и графологични експертизи на свидетелските показания.

На подсъдимата скамейка освен Куйович са д-р Николай Писков, митничарят Михаил Янков и столичният бизнесмен Стойко Дойчев.

Междувременно днес гръмна нов скандал около процеса. Проф. Кушлев, шеф на комисията за конфискуване на незаконно придобито имущество обяви, че митничарят Михаил Янков в затвора е подписал пълномощно на жена от Свиленград, с което я упълномощава да се разпорежда с двайсетина имота на обща стойност около един милион лева. Подписването на документа в затвора в Стара Загора е станало в присъствието на нотариус. Днес стана ясно, че свиждане на Янков не е разрешавано от прокуратурата. Това потвърди пред Haskovo.net прокурорът по делото Петър Мидов. Той, заедно с колегата си от Стара Загора Дичо Атанасов представляваха държавното обвинение на процеса днес.

Осем адвокати защитаваха подсъдимите днес. Защитник на Куйович е и известният столичен юрист Марин Марковски. В кратко изявление пред медиите той заяви, че защитата оспорва и трите обвинения срещу Куйович - за организиране на престъпна група, за контрабанда на наркотици и за незаконно притежаване на амфетамин. По думите му следствието не си е свършило работата и по делото няма нито едно сериозно доказателство за съпричастност на Куйович към наркотрафика. Според юридическото светило съдебното дирене едва сега започва. Прословутите специални разузнавателни средства, заради които процесът се гледа при закрити врати, са обикновени приказки между хора, които си говорят на жаргон неприлични неща, нищо повече.

Процесът срещу четиримата ще продължи на 8 юли.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини