От х:

Днес в x:

Искат ексхумация на трупа на Джоко по делото срещу Анастас

Ексхумация на трупа на убития Георги Канев – Джоко, поискаха днес адвокатите на подсъдимия за убийството му Анастас Симеонов от Хасково. Освен това защитата иска и повторна съдебно-медицинска експертиза. Целта е да се установи дали в тленните останки на Джоко се съдържат данни за използвани в нощта на убийството – 31 декември срещу 1 януари 2013 година упойващи вещества. Искане за ексхумация е правено още при разследването на убийството, но прокуратурата е отказала.

Твърдения за упойващи вещества се появиха още при определянето на мярката за неотклонение на Анастас Симеонов през януари 2013-а. Тогава той обвини приятелката си Ваня Лилянова, че е сложила хапче в бирата на Джоко и това може да е причинило смъртта му. Версията на защитата е, че когато сутринта открили Джоко на пода, се изплашили, че е мъртъв и го изхвърлили от моста на пътя между селата Пчелари и Маджари. Съдебният лекар Христо Еленски обаче е категоричен в заключението си, че Георги Канев е получил четири смъртоносни наранявания, при това докато е бил все още жив. Освен това патологът смята, че трупът на Джоко е престоял няколко часа, преди да бъде хвърлен от моста.

Ако магистратите приемат искането за ексхумацията на трупа, процесът ще бъде отложен. Ако го отхвърлят обаче, до присъда може да се стигне още днес.

Освен Анастас на подсъдимата скамейка е и Ваня Лилянова, обвинена в опит да го прикрие.

Подробности от днешния процес очаквайте след малко.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини