От х:

Днес в x:

15 °C

Ще изследват косми от убития Джоко за упойващи вещества

Иззети косми от убития Георги Канев-Джоко ще бъдат изследвани за наличие на упойващи и психотропни вещества. Назначаването на такава експертиза бе едно от исканията на адвокатите на подсъдимия Анастас Симеонов. Защитниците му Димитър Марковски и Димо Стоянов го направиха след показанията на клиента им. Той каза, че когато приятелят му Джоко отишъл на гости в новогодишната нощ, бил много пиян. Поискал му хапче за глава, а домакинът бръкнал в кутията с лекарства и му дал хапче „Лепонекс“. Анастас самият обясни, че лекарството му било изписано, когато бил в психото. Такова хапче пил само веднъж, при което носоглътката му се запушила. Той обаче не можа да отговори защо точно това хапче му е дал. Не пожела и да даде повече обяснения от фаталната нощ.

Малко по-рано днес през деня бе разпитано вещо лице химичка, изследвало кръвта на убития. Чрез пробата се установило само наличие на алкохол. Тя обаче заяви, че космите могат да се изследват за наличие на наркотични и други вещества.

Прокурорът Георги Гешев и адвоката на близките на убития – Маргарита Раева, се противопоставиха на искането за нова експертиза. Петчленният съдебен състав на Окръжния съд обаче го уважи. Биохимикът ще трябва да прецени дали има наличие на такива вещества и в какви количества са те. Магистратите обаче отхвърлиха направеното по-рано искане на адвокатите на подсъдимия за ексхумация на убития, за да изследват трупа му също за наличие на такива вещества. Те отхвърлиха и искането за назначаване на повторна съдебно-медицинска експертиза. Юристите не бяха съгласни със заключението на съдебния лекар д-р Христо Еленски относно времето на получаване на нараняванията и кога е настъпила смъртта. Те отсега заявиха, че заключението на патоанатома е в противоречие с обвинението.

Делото бе отложено за 24 април. За тогава трябва да бъдат призовани и неявилите се двама свидетели.

Според обвинителни акт 53-годишният Георги Канев е убит в дома на приятеля му Анастас Симеонов в нощта на 31 срещу 1 януари 2013 г. На следващия ден заедно с приятелката му Ваня Лилянова и Личко Петров изхвърлили трупа от мост между селата Маджари и Пчелари. Лилянова също е на подсъдимата скамейка за вещно укривателство

Анета Кутелова  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 31.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Очаква ви един динамичен ден, изпълнен с много предизвикателства и немалко успехи. Имате шанса да стигнете до задоволително ниво на делата си, особено на най-важните за вас. Направете всичко възможно да спазите обещанията, дадени на близки хора.
31 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате доста работа днес, затова не се разсейвате с неща, които могат да ви отдалечат от работата ви, а предпочитате да се съсредоточите и да изпълните всичко в желания срок. Въпреки това обаче е възможно да ви убягнат важни въпроси днес, на които ще се наложи да обърнете внимание по-късно. Научавате добра новина, свързан с ваш делови проект.
31 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дайте най-доброто от себе си и станете по-отзивчиви към хората край вас, това ще ви спечели симпатиите им. Предстои ви важен и добре платен ангажимент, чието успешно осъществяване ще повиши и финансите ви. Не смесвайте разума с чувствата, за да не стигнете до нежелани ситуации.
31 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Търсите поле за изява, но това което ви се предлага не ви удовлетворява. По този начин само затваряте пътищата си за развитие и едва ли ще останете доволни от резултата. Разширете контактите си, потърсете нови начини за реализация, но в никакъв случай не спирайте на едно място. Скоро ще усетите положителната промяна.
31 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес настроението ви е променливо и това се отразява на държанието ви с околните. Не допускайте обаче емоциите да влошат отношенията ви с хора, на които държите. Усамотете се и се заемете с нещо, което ви е приятно и ви разтоварва. Любовта ще озари живота ви и ще се увеличат възможностите ви за успешно приложение на вашия професионализъм.
31 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не бъдете безучастни и ще намерите своето място, ако сте без работа. В бизнеса нещата стоят по-различно, не всичко ще зависи от личното ви желание и усилия. Въпреки трудностите ще имате своите успехи днес. Тревожещ ви здравословен проблем ще отшуми. Активността ви в тази посока е дало добри резултати.
31 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Получено възнаграждение за работата ви през последните дни ще направи деня ви по-спокоен, ще подобри настроението и семейния ви бюджет. Други ще стартират нов проект, с което отговорности им ще нараснат, но добре сте преценили всичко. Пропорционално на усилията ви ще бъде и заплащането.
31 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Влагайте въображение във всичко, което правите през деня. Скъсайте с традиционното, ако имате по-добро предложение. Никъде не е казано, че една работа не може да се свърши и по-добре. Ако резултата е същия или по-добър, значи сте се справили чудесно. Никога не е късно да експериментирате. Подходете непретенциозно, за да не съжалявате, ако не сполучите. Не забравяйте да се усмихвате и със сдържано поведение вървете напред.
31 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Съобразявайте се с обстоятелствата днес повече от обикновено и няма да сгрешите. Ще повишите интереса си към конкретна сделка или сфера, която ви привлича с перспективите си. Готовността ви за действие ще привлече на ваша страна хора, имащи позиции там и това ще ви носи предимства.
31 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпитвате известни колебания относно личен въпрос днес. Трудно ще ви е да вземете от раз решение, затова бихте могли да се посъветвате с хората около себе си. Със сигурност има човек на когото бихте могли да се доверите, затова не се притеснявайте да го сторите. За предпочитане е да си останете у дома вечерта и да си починете добре.
31 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Жадувате за повече спокойствие и скоро ще го имате. Владеете положението и ще приключите с ангажиментите си в рамките на деня. Атмосферата на дома ще ви помогне да се отпуснете. Доволни ще бъдете и от жеста на някого, ще ви изненада приятно. Почивните дни обещават да са без сътресения.
31 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще се справите отлично със задълженията си и ще постигнете споразумения, от които тепърва ще черпите дивиденти. Запазете спокойствие, ако ви се налага да общувате с административните органи. Самотните ще срещнат интересен партньор и ще изпитат вълнуващи емоции. Пожелайте си нещо хубаво.
31 мар 2020
Последни новини