От х:

Днес в x:

Ще изследват косми от убития Джоко за упойващи вещества

Иззети косми от убития Георги Канев-Джоко ще бъдат изследвани за наличие на упойващи и психотропни вещества. Назначаването на такава експертиза бе едно от исканията на адвокатите на подсъдимия Анастас Симеонов. Защитниците му Димитър Марковски и Димо Стоянов го направиха след показанията на клиента им. Той каза, че когато приятелят му Джоко отишъл на гости в новогодишната нощ, бил много пиян. Поискал му хапче за глава, а домакинът бръкнал в кутията с лекарства и му дал хапче „Лепонекс“. Анастас самият обясни, че лекарството му било изписано, когато бил в психото. Такова хапче пил само веднъж, при което носоглътката му се запушила. Той обаче не можа да отговори защо точно това хапче му е дал. Не пожела и да даде повече обяснения от фаталната нощ.

Малко по-рано днес през деня бе разпитано вещо лице химичка, изследвало кръвта на убития. Чрез пробата се установило само наличие на алкохол. Тя обаче заяви, че космите могат да се изследват за наличие на наркотични и други вещества.

Прокурорът Георги Гешев и адвоката на близките на убития – Маргарита Раева, се противопоставиха на искането за нова експертиза. Петчленният съдебен състав на Окръжния съд обаче го уважи. Биохимикът ще трябва да прецени дали има наличие на такива вещества и в какви количества са те. Магистратите обаче отхвърлиха направеното по-рано искане на адвокатите на подсъдимия за ексхумация на убития, за да изследват трупа му също за наличие на такива вещества. Те отхвърлиха и искането за назначаване на повторна съдебно-медицинска експертиза. Юристите не бяха съгласни със заключението на съдебния лекар д-р Христо Еленски относно времето на получаване на нараняванията и кога е настъпила смъртта. Те отсега заявиха, че заключението на патоанатома е в противоречие с обвинението.

Делото бе отложено за 24 април. За тогава трябва да бъдат призовани и неявилите се двама свидетели.

Според обвинителни акт 53-годишният Георги Канев е убит в дома на приятеля му Анастас Симеонов в нощта на 31 срещу 1 януари 2013 г. На следващия ден заедно с приятелката му Ваня Лилянова и Личко Петров изхвърлили трупа от мост между селата Маджари и Пчелари. Лилянова също е на подсъдимата скамейка за вещно укривателство

Анета Кутелова  

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини