От х:

Днес в x:

Присъдата на Анастас за убийството на Джоко – следващия петък

Анастас Симеонов в съда

Анастас Симеонов от Хасково ще чуе присъдата си за убийството на Георги Канев – Джоко следващия петък. Днес делото стигна до своя финал, но по предложение на прокурора Георги Гешев пледоариите на обвинението и адвокатите се отложиха за 6 февруари. Тогава трябва да бъде произнесена и присъдата на двамата подсъдими – Анастас и приятелката му Ваня Лилянова, обвинена в помагачество и укриване на доказателства.

Джоко намери смъртта си в първите часове на 2013-а година в дома на Анастас. След това тялото му бе хвърлено от мост между селата Пчелари и Маджари.

Днес в съдебната зала бяха изслушани обясненията на Анастас и Ваня. По-късно съдът назначи очна ставка на всеки от тях с хасковлията Личко Петров, който им помагал да изнесат тялото от дома на Анастас на пл. “Свобода” и да го изхвърлят от моста.

Анастас повтори тезата си, че Ваня Лилянова е сложила жълто хапче в бирата на Джоко в новогодишната нощ и това, в съчетание с голямото количество алкохол, е довело до смъртта му. Според Ваня Лилянова пък самият Анастас му дал хапчето, защото Джоко се оплакал от главоболие. Но объркал лекарствата. Джоко пил лепонекс – силно упойващо вещество, “давано на луди”, по израза на Анастас. То било изписано на самия него през 2007 година, когато лежал за психически проблеми. Когато го пускали в отпуска за няколко дни, му давали опаковки от него да ги пие вкъщи.

Анастас и Ваня поддържаха версията, че когато закарали трупа на Джоко до моста, при опита си да го провре под мантинелите, Личко удрял тялото с дебел клон и камъни. Самият Личко обаче категорично отхвърли пред съда тази версия. В показанията му имаше и други, по-дребни разминавания с версиите на Анастас и Ваня.

След приключването на съдебното дирене и обвинението, и защитата бяха единодушни, че имат нужда да се запознаят на спокойствие с протокола от днешното съдебно заседание, както и да се подготвят за пледоариите си. Съдът уважи мнението им и насрочи следващото заседание на процеса за 6 февруари.

Тодор Кръшков

Ваня Лилянова
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини