От х:

Днес в x:

Експерти разбиха версията на Анастас за хапче в бирата на убития Джоко

Тройната съдебно-медицинска експертиза разби защитната версия на Анастас Симеонов, подсъдим за убийството на Георги Канев – Джоко в първите часове на 1 януари 2013 година. Още при определянето на мярката му за неотклонение преди почти две години Анастас заяви пред хасковския окръжен съд, че приятелката му Ваня Лилянова е сложила хапче в бирата на Джоко в новогодишната нощ, което е довело до смъртта му. Уплашен от вида на мъртвеца, Анастас организирал изхвърлянето на трупа от мост между селата Пчелари и Маджари.

Ваня Лилянова също е подсъдима в процеса, обвинението срещу нея е укриване на доказателства.

Делото бе към края си, но през септември тази година тръгна отначало, защото една от съдебните заседателки замина за САЩ. Новият съдебен състав започна делото отново.

Днес трима лекари-специалисти от клиника по токсикология в Пловдив бяха категорични, че упойващото вещество, посочено от Анастас - лепонекс, не би могло да доведе до смърт. Освен това изследванията сочат, че в кръвта на убития Джоко не са открити следи от подобно упойващо вещество. Друга експертиза пък показва, че в нея е установена концентрация от 1.93 промила алкохол.

Единият от адвокатите на Анастас – Марин Марковски, днес не пристигна в съдебната зала в Хасково. Той бе изпратил писмо, в което извинява отъствието си и настоява делото да бъде отложено, за да може да изнесе своята пледоария. Процесът бе насрочен за 29 януари догодина. За тогава е призован и един свидетел от Хасково, който вече е давал показания – Личко Петров. Според адвокатите на Анастас на следващото заседание клиентът им ще дава обяснения по случая и е твърде възможно да се наложи очна ставка с този свидетел.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ра
    рамзай
    8 -2
    17:05, 4 дек 2014
    Цели 2 години точат едно дело при което отдавна убиеца и помощничката трябваше да са в кауша но демократично европейско кривосъдие --така ще е докато не дойде о9 о9 п1944 г
  • 2
    Се
    СЕЛЯНДУРИН
    7 -2
    18:52, 4 дек 2014
    И аз искам да дойде 09.06.1934 ама нямам машина за връщане на времето.ако имах разбойници и комунисти нямаше да има.дата като 09.09.1944 щеше да е обикновен септемрийски безоблачен ден...
Последни новини