От х:

Днес в x:

Внасят обвинителен акт срещу Анастас за убийството на Джоко

Анастас Симеонов в съда на 7 януари, когато му бе наложена постоянна мярка "задържане под стража"

До дни в Окръжния съд в Хасково ще бъде внесен обвинителен акт срещу Анастас Симеонов за убийството на Георги Канев – Джоко. „Разследването е приключило, експертизите са готови, до дни внасям обвинителния акт“, заяви за Haskovo.net наблюдаващият прокурор Георги Гешев.

Припомняме, че тялото на Джоко бе открито на 3 януари тази година под моста на пътя между селата Маджари и Пчелари. Съдебният лекар д-р Христо Еленски бил категоричен, че смъртта е настъпила доста по-рано. Така криминалистите стигнаха до Анастас Симеонов и той бе арестуван в къщата му до читалище „Заря“.

Убийството е било извършено малко след настъпването на Новата година. Според обвинението Джоко е бил убит в дома на Анастас след пиянски запой и скандал.

Мъртвият мъж е открит сутринта на 1 януари от Ваня Лилянова, с която Симеонов живее. Симеонов обаче категорично й забранил да се обажда в полицията, защото е осъждан и веднага ще заподозрат него. По-късно двамата уговарят 60-годишния Величко Петров да им помогне да изхвърлят трупа, като му обясняват, че е починал след препиване. Тримата изхвърлят тялото от моста.

Когато на 7 януари Анастас бе изправен пред съда за определяне на мярката му за неотклонение, той разви тезата, че Ваня Лилянова е сложила хапче в бирата на Джоко и това е причина за смъртта му.

Експертизата обаче не открива в кръвта на убития следи от упойващи или отровни вещества.

Анастас Симеонов е бил подложен и на детектор на лъжата. Хасковлията обаче се провалил - на въпроса дали е удрял Джоко отговорил с „не“, но полиграфът показал, че лъже.

В хода на досъдебното производство на Анастас Симеонов е повдигнато обвинение за предумишлено убийство в условията на опасен рецидив. Ваня Лилянова също ще застане до него на подсъдимата скамейка. Обвинението срещу нея е за помагачество и лично укривателство.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини