От х:

Днес в x:

Близките на Джоко искат 240 бона кръвнина от Анастас

Анастас Симеонов

Роднините на убития Георги Канев – Джоко ще поискат 240 000 лв. кръвнина от подсъдимия Анастас Симеонов, стана ясно днес в съдебната зала. Синът и дъщерята на жертвата ще бъдат представлявани от адвокат Маргарита Раева.

Делото за смъртта на Джоко обаче днес бе отложено заради неявяването на адвокатите на Анастас - Марин и Димитър Марковски. Симеонов е обвинен за смъртта на 53-годишния хасковлия, а приятелката му Ваня Лилянова е изправена пред съда за укривателство.

На заседанието днес стана ясно, че адвокат Марин Марковски е изпратил молба за отлагане на процеса, тъй като на 9 август претърпял катастрофа и имал няколко счупени ребра. Въпреки че болничните му изтекли преди 6 дни, той все още имал силни болки от травмите и му била назначена физиотерапия.

Синът му Димитър Марковски обаче бе редовно призован, но не се яви в залата. Яви се единствено третият защитник на Анастас – адвокат Димо Стоянов. Юристът бе упълномощен устно днес пред съда, но не бе подготвен да защитава клиента си. Съдия Стратимир Димитров реши да не дава ход на делото и го отложи за 28 и 29 ноември.

Георги Канев - Джоко бе убит в ранните часове на 1 януари в дома на своя приятел и сътрапезник Анастас Симеонов, на пл. "Свобода" в Хасково. Двамата мъже запивали в новогодишната нощ. Трупът на хасковлията бе открит два дни по-късно под мост между стамболовските села Маджари и Пчелари. По тялото са открити множество травми. Според разследващите Лилянова е присъствала при изхвърлянето на трупа, помогнала на Анастас да изгорят дрехите на убития и да заличат следите. Соченият за извършител на престъплението Анастас Симеонов ще отговаря по обвинение в убийство при условията на опасен рецидив и с особена жестокост.

Анета Кутелова





Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини