От х:

Днес в x:

Убийството на Джоко в съда до месец

Анастас Симеонов в съда на 7 януари тази година

Делото за убийството на Георги Канев – Джоко, ще започне най-късно в края на октомври. Обвинителният акт срещу Анастас Симеонов е изготвен и внесен в деловодството на окръжния съд, съобщи прокурорът по делото Георги Гешев. Магистратите трябва да насрочат дата за първото заседание в срок от 30 дни.

53-годишният Георги Канев бе убит в новогодишната нощ в дома на Симеонов до читалище „Заря” в центъра на Хасково. Трупът обаче бе открит по-късно под моста между селата Пчелари и Маджари. Съдебният лекар д-р Христо Еленски тогава бе категоричен, че Канев е бил умъртвен часове преди да бъде изхвърлен от моста. Според патолога жертвата е получила приживе още четири наранявания, всяко от което би могло да причини смърт.

При определянето на мярката за неотклонение на Анастас през януари тази година той обвини приятелката си Ваня Лилянова, че е сложила упойващо хапче в бирата на Джоко в празничната нощ. Експертизата обаче категорично отхвърли тази версия. Срещу Лилянова също е повдигнато обвинение - в укривателство. Според обвинението тя се е опитала да прикрие Анастас.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини