От х:

Днес в x:

Делото за убийството на Джоко започва отначало

Анастас Симеонов в съда

Малко преди да приключи, процесът за убийството на Георги Канев – Джоко започва отначало с друг съдебен състав. Причина за рестарта на делото е съдебна заседателка, която заминала за САЩ. Това налага да се определи ново жури, което обаче трябва да започне разглеждането на казуса от самото начало.

Подсъдим за убийството е Анастас Симеонов от Хасково. Той е обвинен, че в първите часове на 1 януари миналата година е убил сътрапезника си Георги Канев. Според разследващите той е умъртвил жертвата си в жилището си на пл. „Свобода“ в Хасково. Пред съда е изправена и приятелката на Анастас – Ваня Лилянова, която е обвинена в прикриване на доказателства. След изхвърлянето на трупа от мост между селата Пчелари и Маджари след убийството, тя помогнала за заличаване на следите от престъплението.

Процесът започна през есента на миналата година и досега са проведени няколко съдебни заседания. Бяха изслушани свидетели, вещи лица и процесът вървеше към приключване. Сега всичко това трябва да започне отначало. Поредното заседание, което трябва да се превърне в първо, е в петък.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини