От х:

Днес в x:

Анастас пред съда днес за убийството на Джоко

Анастас в съда през януари тази година, когато бе определена мярката му за неотклонение "задържане под стража"

Делото за убийството на Георги Канев, известен като Джоко, започва днес в хасковския Окръжен съд. Обвинен за смъртта му е Анастас Симеонов. До него на подсъдимата скамейка трябва да застане и приятелката му Ваня Лилянова, която пък е обвинена в укривателство и опит да прикрие деянието.

Георги Канев Джоко намери смъртта си в новогодишната нощ на 2013-а. Според държавното обвинение това е станало в дома на Анастас в центъра на Хасково, до читалище Заря. През деня на 1 януари тялото било изхвърлено от мост между селата Пчелари и Маджари и бе открито дни по-късно. Според съдебния лекар д-р Христо Еленски обаче смъртта на Джоко е настъпила по-рано. Така разследващите се добраха до Анастас и го задържаха.

По време на съдебното заседание за определяне на мярката му за неотклонение Анастас обвини приятелката си Ваня Лилянова, че е сложила хапче в бирата на Джоко и това е вероятната причина за кончината му. Експертизата обаче не откри следи от упойващи вещества в кръвта на жертвата, така защитната версия на Анастас бе оборена още във фазата на досъдебното производство.

Защитници на Анастас Симеонов са две юридически светила – столичният адвокат Марин Марковски и Георги Зарчев от хасковската колегия.

Процесът започва днес, за утре е насрочено следващото заседение.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ца
    цар пир
    15 -1
    09:55, 17 окт 2013
    Много глупаво момче?Тези филми в главата му го докараха до това дередже.Веднъж лежа за открадната бутилка уиски и каране на автомобил в пияно състояние,а в джоба си имаше хилядарки???На центъра магазин и още един имот на центъра до "атлантик",обаче алкохола и фантазиите в главата му го провалиха.а оная ненормалница лилянова ще се измъкне невредима,сори,такава е системата в нашата родна страна,ама кой каквото си надроби,на някои обаче им се разминава.може и на ниго да се размине,ако си даде всичките имоти на прокурори и адвокати???Кой знае?

Видеа по темата

Последни новини