От х:

Днес в x:

Вятър и вода брулят Хасково, студ

Първото на което ще навреди вятъра -прическите

Обещаните за вчера дъжд вятър и лошо време все пак се случиха, но в най-неподходящияа момент - 2-3 часа след полунощ на сряда срещу четвъртък. Свирепият вятър който обрули Хасково, затръшна врати, изпочупи прозорци и събуди хората по никое време. Лошото е че тази синоптична вакханалия ще продължи и днес, макар както вече сте разбрали от прогнозите на метеоролозите, не е сигурно за кое днес става дума.

Според справката, на 17-ти октомври ни чака фронтална среща със студения фронт , който преминава през България. Той ще ни докара още приятни усещания от рода на мощен северозападен вятър, който може и да надмине снощното духане. То бе от сравнително скромният порядък от 15-16 м/с което прави съвсем приличните 54-60 км/час. Значителна част от България обаче вече имаше, а и се очаква вятър с 20-25 м/с /до 90 км/ч/, което като нищо може да сполети и Хасково. Последният път когато духаше толкова силно, литна покрива на Автошколата.

Падналият дъжд снощи бе 12 л на кв метър. Хасково обаче се е разминал, в стамболовското Долно Ботево например се излели 25 л/кв. метър. Във втората половина на 17-ти октомври отново се очаква да вали. Повече.

И за десерт-студено между 7 и 12 градуса. Има индикации, че температурите могат да се вдигнат и повече, но няма да е много повече. В планинските райони над 1800 метра вече вали сняг.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини