От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 5 юни

"Ексмитничар прехвърлил имоти за 1 000 000 лв. от килията" е заглавието над главата на днешния брой на "Новинар юг". Но почти цялата трета страница вестникът подробно разказва за вчерашния процес срещу сочения за наркобос Будимир Куйович.

"Грамотни за по 3 лв. на ден" е водещото заглавие на първа. Толкова получават възрастни неграмотни, предимно от кв. "Република" в Хасково, които посещават единствената в общината паралелка за ограмотяване в училище "Георги Раковски".

"18 на матура, 11 от тях се успаха" е друг акцент от първа страница. Вчера се проведе зрелостния изпит по математика. До края на седмицата всеки ден ще има матури по предмети, избрани от дванадесетокласниците.

"Ловджии имунизират 550 глигана в 3 общини" е акцент от втора страница. Местните ловджии трябва да се правят със задачата до 21 юни.

"Обувките по 5 лв. - за месец", съобщава изданието и обяснява, че нашумелият магазин с евтини стоки е хлопнал загадъчно врати.

"И мъже къдрят "Бели ружи" в "Заря" е челото на 12 страница на вестника. Дамите, които традиционно изпълняват старите шлагери, са изместени от лидерската си позиция на започващия на 7 юни фестивал "С песните на Ари" от мъже. Цели две групи, съсътавени само от силния пол, са дали заявка за участие.

"Хасковлия купи яхтата на Джеймс Бонд", съобщава над главата си "Хасковска Марица". Бижуто за 5 млн. лв. е модел "Манхатън 66" от 2007 г. Такава притежава и Ахмед Доган, допълва вестникът. В материала подробно са описани екстрите на яхтата, липсва само името на собственика й.

"Имотна свада вкара роднини в съда", информира още изданието. Двете фамилии не могат да разделят двор към жилищна кооперация, и двете притежавали нотариални актове, прехвърлят спора си на Темида.

"Изнасят житото от Хасково в Будапеща", съобщава вестникът на втора страница. Заради ниските изкупни цени зърнопроизводителите няма да продават пшеницата у нас, решили те на свое съвещание миналия ден.

"Д-р Боспатчиева дава общината на съд", информира още "Хасковска Марица". Отстранената управителка на димитровградската болница обжалва в съда решението на ОбС.

"Клептоман обра бижутерия, предава се след час" е заглавието на водещия материал на криминалната страница. В материала се описва вчерашният комичен случай, при който Теньо Стоилов задигнал парче от златно колие и духнал, след час размислил и сам предал задигнатото.

"Атанас Димитров – единствен за секретар", информира още вестникът. Бившият кмет на Маджарово е единственият кандидат за поста секретар на община Хасково, допуснат до участие в конкурса.

Мегаделото срещу Будимир Куйович е тема на обширен материал на цялата 9 страница в броя.

"Адвокатът на мафията заряза мерцедесите, яхна велосипед", информира изданието на забавната си страница. Свиленградският юрист Добри Тодев оставил двете си лимузини в гаража, вози се гордо на "Украйна" с четири петолъчки, обяснява вестникът.

Тези и други новини – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини