От х:

Днес в x:

12 °C

Преглед на печата – 5 юни

"Ексмитничар прехвърлил имоти за 1 000 000 лв. от килията" е заглавието над главата на днешния брой на "Новинар юг". Но почти цялата трета страница вестникът подробно разказва за вчерашния процес срещу сочения за наркобос Будимир Куйович.

"Грамотни за по 3 лв. на ден" е водещото заглавие на първа. Толкова получават възрастни неграмотни, предимно от кв. "Република" в Хасково, които посещават единствената в общината паралелка за ограмотяване в училище "Георги Раковски".

"18 на матура, 11 от тях се успаха" е друг акцент от първа страница. Вчера се проведе зрелостния изпит по математика. До края на седмицата всеки ден ще има матури по предмети, избрани от дванадесетокласниците.

"Ловджии имунизират 550 глигана в 3 общини" е акцент от втора страница. Местните ловджии трябва да се правят със задачата до 21 юни.

"Обувките по 5 лв. - за месец", съобщава изданието и обяснява, че нашумелият магазин с евтини стоки е хлопнал загадъчно врати.

"И мъже къдрят "Бели ружи" в "Заря" е челото на 12 страница на вестника. Дамите, които традиционно изпълняват старите шлагери, са изместени от лидерската си позиция на започващия на 7 юни фестивал "С песните на Ари" от мъже. Цели две групи, съсътавени само от силния пол, са дали заявка за участие.

"Хасковлия купи яхтата на Джеймс Бонд", съобщава над главата си "Хасковска Марица". Бижуто за 5 млн. лв. е модел "Манхатън 66" от 2007 г. Такава притежава и Ахмед Доган, допълва вестникът. В материала подробно са описани екстрите на яхтата, липсва само името на собственика й.

"Имотна свада вкара роднини в съда", информира още изданието. Двете фамилии не могат да разделят двор към жилищна кооперация, и двете притежавали нотариални актове, прехвърлят спора си на Темида.

"Изнасят житото от Хасково в Будапеща", съобщава вестникът на втора страница. Заради ниските изкупни цени зърнопроизводителите няма да продават пшеницата у нас, решили те на свое съвещание миналия ден.

"Д-р Боспатчиева дава общината на съд", информира още "Хасковска Марица". Отстранената управителка на димитровградската болница обжалва в съда решението на ОбС.

"Клептоман обра бижутерия, предава се след час" е заглавието на водещия материал на криминалната страница. В материала се описва вчерашният комичен случай, при който Теньо Стоилов задигнал парче от златно колие и духнал, след час размислил и сам предал задигнатото.

"Атанас Димитров – единствен за секретар", информира още вестникът. Бившият кмет на Маджарово е единственият кандидат за поста секретар на община Хасково, допуснат до участие в конкурса.

Мегаделото срещу Будимир Куйович е тема на обширен материал на цялата 9 страница в броя.

"Адвокатът на мафията заряза мерцедесите, яхна велосипед", информира изданието на забавната си страница. Свиленградският юрист Добри Тодев оставил двете си лимузини в гаража, вози се гордо на "Украйна" с четири петолъчки, обяснява вестникът.

Тези и други новини – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
26 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
26 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
26 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
26 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
26 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
26 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
26 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
26 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
26 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
26 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
26 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
26 яну 2021
Последни новини