От х:

Днес в x:

13 °C

Преглед на печата – 5 юни

"Ексмитничар прехвърлил имоти за 1 000 000 лв. от килията" е заглавието над главата на днешния брой на "Новинар юг". Но почти цялата трета страница вестникът подробно разказва за вчерашния процес срещу сочения за наркобос Будимир Куйович.

"Грамотни за по 3 лв. на ден" е водещото заглавие на първа. Толкова получават възрастни неграмотни, предимно от кв. "Република" в Хасково, които посещават единствената в общината паралелка за ограмотяване в училище "Георги Раковски".

"18 на матура, 11 от тях се успаха" е друг акцент от първа страница. Вчера се проведе зрелостния изпит по математика. До края на седмицата всеки ден ще има матури по предмети, избрани от дванадесетокласниците.

"Ловджии имунизират 550 глигана в 3 общини" е акцент от втора страница. Местните ловджии трябва да се правят със задачата до 21 юни.

"Обувките по 5 лв. - за месец", съобщава изданието и обяснява, че нашумелият магазин с евтини стоки е хлопнал загадъчно врати.

"И мъже къдрят "Бели ружи" в "Заря" е челото на 12 страница на вестника. Дамите, които традиционно изпълняват старите шлагери, са изместени от лидерската си позиция на започващия на 7 юни фестивал "С песните на Ари" от мъже. Цели две групи, съсътавени само от силния пол, са дали заявка за участие.

"Хасковлия купи яхтата на Джеймс Бонд", съобщава над главата си "Хасковска Марица". Бижуто за 5 млн. лв. е модел "Манхатън 66" от 2007 г. Такава притежава и Ахмед Доган, допълва вестникът. В материала подробно са описани екстрите на яхтата, липсва само името на собственика й.

"Имотна свада вкара роднини в съда", информира още изданието. Двете фамилии не могат да разделят двор към жилищна кооперация, и двете притежавали нотариални актове, прехвърлят спора си на Темида.

"Изнасят житото от Хасково в Будапеща", съобщава вестникът на втора страница. Заради ниските изкупни цени зърнопроизводителите няма да продават пшеницата у нас, решили те на свое съвещание миналия ден.

"Д-р Боспатчиева дава общината на съд", информира още "Хасковска Марица". Отстранената управителка на димитровградската болница обжалва в съда решението на ОбС.

"Клептоман обра бижутерия, предава се след час" е заглавието на водещия материал на криминалната страница. В материала се описва вчерашният комичен случай, при който Теньо Стоилов задигнал парче от златно колие и духнал, след час размислил и сам предал задигнатото.

"Атанас Димитров – единствен за секретар", информира още вестникът. Бившият кмет на Маджарово е единственият кандидат за поста секретар на община Хасково, допуснат до участие в конкурса.

Мегаделото срещу Будимир Куйович е тема на обширен материал на цялата 9 страница в броя.

"Адвокатът на мафията заряза мерцедесите, яхна велосипед", информира изданието на забавната си страница. Свиленградският юрист Добри Тодев оставил двете си лимузини в гаража, вози се гордо на "Украйна" с четири петолъчки, обяснява вестникът.

Тези и други новини – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Подходящо е за вас да си останете вкъщи и да си починете от напрежението през изминалата седмица. Има всички шансове за успех, тъй като околните имат нужда от същото и никой няма да ви пречи. Обърнете внимание на здравето си, моментът е добър за разтоварващи диети и спорт. Живейте според собствените си изисквания.
23 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Разговорите и срещите ще носят добри плодове, а някъде измежду приятелите се спотайва някой, чиито чувства надхвърлят границите на приятелството. Ако все пак се решите да превърнете флирта в любовен роман, премислете пет пъти дали си струва да жертвате добър приятел за мимолетна любовна авантюра. В дома ви разправиите около парите могат да породят враждебност. Можете да посмекчите конфликта и дълбоките разриви при условие, че управлявате по-разумно домашния бюджет.
23 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще премине под знака на емоциите за представителите на Близнаци. С каквото и да се заемете неминуемо очаквайте различните настроения да властват около вас днес и често може да ви се налага да внасяте необходимото равновесие. Разбирате се чудесно със сърдечния партньор, подкрепяте го в начинанията му и той оценява усилията ви.
23 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Бликате от енергия и жизнеността ви е заразителна за околните. Изкушавате се да нарушите правилата и точно днес това най-вероятно ще ви донесе успех. Не се впускайте в твърде рисковани начинания без да сте сигурни в себе си. Някои от вас подновяват предишна емоционална връзка, което обаче не е за препоръчване.
23 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Като истински бойци, ще се възползвате от всяка ситуация, извличайки максимална полза за себе си. Без да бягате от проблемите, ще поемате отговорности и ще търсите подходящи начини за справяне с тях. Не отказвайте предложена ви помощ, вие също се нуждаете от внимание и отдих.
23 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
23 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Важен ангажимент ще ви принуди да станете по-активни и действени. Умората няма да ви тежи, защото очакванията ви са големи. И с право. Ще подобрите финансовото си състояние и ще планирате бъдещите си проекти. Бъдете мили с роднините си. Те също се стараят, до колкото могат да ви бъдат полезни.
23 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви кратко пътуване, което ще ви подейства обновяващо. Имате нужда от разнообразие и презареждане с енергия, така че не го пропускайте. Не се тревожете за работата си или за каквото и да било, забавлявайте се, и с радост ще установите, че нещата са се подредили така както вие ги желаете.
23 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помързелувайте днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е само ваш "проблем".
23 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не бъдете безразлични към чувствата на околните и не ги изолирайте от живота си. С някои от тях имате по-задълбочени взаимоотношения, които би трябвало да ви носят наслада, а не отегчение. Не налагайте мнението си, бъдете търпеливи и отстъпчиви. С чужда помощ ще приключите своя задача и ще ви остане време за почивка.
23 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще помогнете на някого по-бързо да се справи с проблема си, като споделите собствения си опит и го накарате да се довери на вътрешния си усет. Ще уважавате онези, които оспорват разбиранията ви. Това ще ви накара да се почувствате доволни от себе си, защото сте уважили правото на личен избор и свободна воля.
23 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
23 фев 2020
Последни новини