От х:

Днес в x:

15 °C

Преглед на печата – 5 юни

"Ексмитничар прехвърлил имоти за 1 000 000 лв. от килията" е заглавието над главата на днешния брой на "Новинар юг". Но почти цялата трета страница вестникът подробно разказва за вчерашния процес срещу сочения за наркобос Будимир Куйович.

"Грамотни за по 3 лв. на ден" е водещото заглавие на първа. Толкова получават възрастни неграмотни, предимно от кв. "Република" в Хасково, които посещават единствената в общината паралелка за ограмотяване в училище "Георги Раковски".

"18 на матура, 11 от тях се успаха" е друг акцент от първа страница. Вчера се проведе зрелостния изпит по математика. До края на седмицата всеки ден ще има матури по предмети, избрани от дванадесетокласниците.

"Ловджии имунизират 550 глигана в 3 общини" е акцент от втора страница. Местните ловджии трябва да се правят със задачата до 21 юни.

"Обувките по 5 лв. - за месец", съобщава изданието и обяснява, че нашумелият магазин с евтини стоки е хлопнал загадъчно врати.

"И мъже къдрят "Бели ружи" в "Заря" е челото на 12 страница на вестника. Дамите, които традиционно изпълняват старите шлагери, са изместени от лидерската си позиция на започващия на 7 юни фестивал "С песните на Ари" от мъже. Цели две групи, съсътавени само от силния пол, са дали заявка за участие.

"Хасковлия купи яхтата на Джеймс Бонд", съобщава над главата си "Хасковска Марица". Бижуто за 5 млн. лв. е модел "Манхатън 66" от 2007 г. Такава притежава и Ахмед Доган, допълва вестникът. В материала подробно са описани екстрите на яхтата, липсва само името на собственика й.

"Имотна свада вкара роднини в съда", информира още изданието. Двете фамилии не могат да разделят двор към жилищна кооперация, и двете притежавали нотариални актове, прехвърлят спора си на Темида.

"Изнасят житото от Хасково в Будапеща", съобщава вестникът на втора страница. Заради ниските изкупни цени зърнопроизводителите няма да продават пшеницата у нас, решили те на свое съвещание миналия ден.

"Д-р Боспатчиева дава общината на съд", информира още "Хасковска Марица". Отстранената управителка на димитровградската болница обжалва в съда решението на ОбС.

"Клептоман обра бижутерия, предава се след час" е заглавието на водещия материал на криминалната страница. В материала се описва вчерашният комичен случай, при който Теньо Стоилов задигнал парче от златно колие и духнал, след час размислил и сам предал задигнатото.

"Атанас Димитров – единствен за секретар", информира още вестникът. Бившият кмет на Маджарово е единственият кандидат за поста секретар на община Хасково, допуснат до участие в конкурса.

Мегаделото срещу Будимир Куйович е тема на обширен материал на цялата 9 страница в броя.

"Адвокатът на мафията заряза мерцедесите, яхна велосипед", информира изданието на забавната си страница. Свиленградският юрист Добри Тодев оставил двете си лимузини в гаража, вози се гордо на "Украйна" с четири петолъчки, обяснява вестникът.

Тези и други новини – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят предразполага към неангажиращи занимания и активна почивка. Имате прекрасна възможност да се отърсите от напрежението на работната седмица и да възстановите напълно силите си. Доверието, което гласувате на непознат няма да остане излъгано и най-вероятно ще бъдете много доволни от сътрудничеството си, въпреки първоначалните колебания.
25 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Независимият ви дух ще се прояви и днес. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
25 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Споделете притесненията с близките си, ще намерите бързо решение и ще ви олекне. Денят ще ви предложи изненади, които бихте могли да трансформирате в добри реализации, стига да се възползвате на момента. Със сигурност няма да скучаете. Не се намесвайте в чужди спорове, имайки желание да сте полезни.
25 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Налице са всички предпоставки, за да прекарате един приятен и спокоен ден. Заемате се с ангажименти, които не ви натоварват и се справяте чудесно. Ще споделите нещо, което ви вълнува с близък човек, надявайки се на съвет. Добре ще е, ако обърнете повече внимание на здравето си.
25 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
За да решите въпросите, които ви притесняват си осигурете малко спокойствие. Нуждаете се от него и заради самите вас. Развлечения с приятели излет в планина, ремонтна дейност или риболов са сред възможните алтернативи за деня. Нещата ви се нареждат, а неприятностите бягат от вас.
25 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят се свързва с творчески изяви и с внимание към любими хора. Няма да ви липсва желание за удоволствия и любов. Други от вас ще пътуват, но на близки разстояния. Подготвяте нечии празник и това изисква повече време по организацията му. Ентусиазирани сте и ще се справите.
25 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Този ден повечето от вас ще отредят за почивка сред домашна обстановка. Имате нужда да се разтоварите и да обмислите бъдещите си професионални задачи. Вслушвате се в съветите, които получавате от близките си и това ще бъде само от ваша полза. Ще ви се наложи да се откажете от прекалено смел за момента замисъл. Вечерта ще се забавлявате истински.
25 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не споделяйте личните си перипетии с всеки. Бъдете по-дискретни. Възможни са неприятни изненади и провокации. Потърсете приятни занимания, с които да се разтоварите от напрежението. Ще ви заредят с позитивни мисли и емоции. Подобно въздействие може да има и любим човек.
25 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нуждаете се от повече спокойствие и силна храна. Здравето ви също изисква грижи, движение и почивка. Споделете домашните задължения с близките си, не се ангажирайте с всичко сами. За щастие, до себе си имате хора, които ви обичат и с готовност ще поемат от товара ви. За други денят е свързан с пътувания и срещи.
25 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Покажете благородство на характера си и благодарете на онези, които ви подкрепят и същевременно остават в сянката ви, грижейки се за вашето развитие. Ще овладеете стреса, като потърсите подходящи за интересите ви и желанията ви забавления. Любовта е мощна сила, не я пренебрегвайте.
25 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
25 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Нерешени проблеми ще ви накарат да потърсите нови възможности за справяне с тях. Наясно сте, че това не може да продължава повече. Ако ви е нужна помощ, потърсете подходящия човек, за да не губите енергията си напразно. Вслушайте се в интуицията си, ще получите свежи идеи и желание да общувате с нови хора.
25 окт 2020
Последни новини